Gazete Vatan Logo

Kunut duaları nasıl okunur? Kunut duaları okunuşu ve anlamı!

Beş vakit namaz içerisinde yatsı namazı vaktinde kılınan vitr namazı içerisinde okunan Kunut Duaları kıtlık, salgın hastalık, düşman saldırısı gibi umumi felaket zamanlarında da sıklıkla okunan dualar arasında yer almaktadır. Peki, Kunut duaları nasıl okunur? Kunut duaları okunuşu ve anlamı!

Kunut duaları nasıl okunur? Kunut duaları okunuşu ve anlamı!

Kunut kelime anlamı itibariyle sükût, taat, huşû, kıyam ve ibadet gibi anlamlara geliyor. Kunut duaları yatsı namazının farz ve son 2 sünneti kılındıktan sonra kılınan 3 rekatlık vitir namazının son rekatında rükûya gitmeden önce okunan duadır. Kunut duaları (Kunut 1 ve Kunut 2 duası) okunuşu ve anlamı sıklıkla araştırılıyor.

KUNUT DUALARI NASIL OKUNUR?

Kunut Duaları Türkçe Okunuşu

1. Allâhümme innâ nesteînüke ve nestağfirüke ve nestehdîke. Ve nü'minü bike ve netûbü ileyke. Ve netevekkelü aleyke ve nüsnî aleykel-hayra küllehû neşkürüke ve lâ nekfürük ve nahleu ve netrükü men yefcürük. 2. Allâhümme iyyâke na'büdü ve leke nüsallî ve nescüdü ve ileyke nes'â ve nahfidü nercû rahmeteke ve nahşâ azâbeke inne azâbeke bilküffâri mülhıg.

Kunut Duaları Anlamı (Diyanet Meali)

1. Allahım! Sen'den yardım isteriz, günahlarımızı bağışlamanı isteriz, razı olduğun şeylere hidayet etmeni isteriz. Sana inanırız, Sana tövbe ederiz. Sana güveniriz. Bize verdiğin bütün nimetleri bilerek, Sen'i hayır ile överiz. Sana şükrederiz. Hiçbir nimetini inkâr etmez ve onları başkasından bilmeyiz. Nimetlerini inkâr eden ve Sana karşı geleni bırakırız. 2. Allah'ım! Biz yalnız Sana kulluk ederiz. Namazı yalnız Sen'in için kılarız, ancak Sana secde ederiz. Yalnız Sana koşar ve Sana yaklaştıracak şeyleri kazanmaya çalışırız. Rahmetinin devamını ve çoğalmasını dileriz. Azabından korkarız, şüphesiz Sen'in azabın kâfirlere ve inançsızlara ulaşır.

Haberin Devamı

KUNUT 1


KUNUT 2