Gazete Vatan Logo

Cehennemin Kur'an'da Geçen İsimleri Nelerdir? Cehennem Kur'an'da Nasıl Anlatılır?

Her Müslümanın mutlaka bilmesi gereken bazı kurallar bulunmaktadır. İslam'ın ve imanın şartları bunların başında gelmektedir. Bununla beraber cehennem isimleri de her Müslümanın bilmesi gereken konulardan birisidir. Cehennem ayetlerde müşriklerin ve münafıkların ölüm sonrasında gidecekleri yer olarak tanımlanmaktadır. Bununla beraber cehennemin isimleri de belirlenmiş olup Müslümanlar tarafından bilinmesi gerekir.

Cehennemin Kur'an'da Geçen İsimleri Nelerdir? Cehennem Kur'an'da Nasıl Anlatılır?

Ahirete inanmak her Müslümanın bilmesi gereken imanın şartlarından birisidir. Müslümanlar Allah'a, peygambere ve Kur'an'a iman etmektedir. Ayrıca ölüm sonrasında da dirilmeye ve ahirete iman edilmektedir. 7 Aşamadan oluşan cennet, cehennem ve araf üçe ayrılması ile bilinmektedir. İslam'ın şartlarında takva sahibi olan kişiler cennete girecek ve sonsuza kadar da orada kalacaktır. Bunun dışında müşrik ve münafıklarında yedi tabakası olan cehenneme gireceği belirtilmektedir. 

Cehennemin Kur'an'da Geçen İsimleri Nelerdir?

Cehennemin 7 tabakadan oluştuğu bilinmektedir. Bu isimler pek çok Müslüman tarafından araştırılmaktadır. Cehennemde bulunan her bir tabakanın da bir ismi vardır. Bu tabakanın isimleri şunlardır:

- Cehennem

- Hutame

- Seir

- Haviye

- Lezza

- Sekar

- Cahim

Cehennem Kur'an'da Nasıl Anlatılır?

Kur'an-ı Kerim'de cehennem ve cennete girecek olan kişiler detaylı bir şekilde anlatılmaktadır. Günahkar ve Allah'a şirk koşanların cehenneme gidecekleri bilinmektedir. Şaki cehennem ekli olarak bilinmekte ve şaki olarak bilinen kişiler sonsuza kadar cehennemin içerisinde kalacaklardır. 

Haberin Devamı

Cehenneme girecek kişilerin isimleri Ahab-ı Meşeme olarak bilinir. Ahiret günü günahkar olan kişilere amel defterinin sol taraftan verileceği Kur'an'da belirtilmektedir. Ashab-ı Meşeme sol kısımdan kitap verilen anlamına gelmektedir. Kur'an'a göre cehennem 7 tabakadan oluşmaktadır. Günahkarlar ve günah için de ayrı bir kat bulunmaktadır.

Cehennem İsimlerinin Anlamları Nelerdir?

Cehennem isimleri ve anlamları yedi ayrı kata ayrılmaktadır. Her bir tabakanın farklı anlamı bulunmaktadır. Cehennemin 7 kat olduğu Kur'an-ı Kerim'de belirtilmiş olup her Müslümanın mutlaka bilmesi gerekmektedir. Cehennem isimleri ve anlamları şu şekildedir:

- Cehennem: Bu kat içerisinde ateş diğerlerine göre daha hafif olmaktadır. Bu katta bulunacak kişiler peygamber efendimizin ailesine ve büyüklerine karşı isyan etmiş olan kişilerdir. Bununla beraber toplum huzurunu bozan kişiler de cehennem katına gireceği bilinmektedir.

- Seir: Cehennemin katlarından diğeri de seir olarak bilinmektedir. Bu kata girecek olan kişiler Hz. İsa'nın tanrı olduğunu söyleyen kişilerdir. Bununla beraber Teslis'e inanan Hristiyanların da Seir'e gideceğine inanılmaktadır.

Haberin Devamı

- Sekar: Sekar kırmızı ateş olarak da bilinmektedir. Cehennemin 5. katına verilen isimdir. İslam'dan dönen kişilerin bu kata yani sekar'a gireceği bilinmektedir.

 - Hutame: Hutame cehennemin en önemli katlarından birisidir. Tevrat'ı tahrif eden Yahudiler ile dillerini eğip büken kişilerin bu kata gireceği bilinir. Ayrıca bunlar ile dalga geçenlerin de hutame katına gireceği bilinmektedir. Hutame kelimesinin anlamı ise parçalamak ve ufalamak olmaktadır.

- Lezza: Lezza katmanı da cehennemin katmanlarından birisidir. İnsanlara iftira atan, yalan söyleyen ve dedikodu yapan kişileri bu katmana gireceği bilinmektedir.

- Haviye: İslam dinine inanmadığı halde inanıyormuş gibi yapan kişilerin gireceği katmandır. 

- Cahim: Kafirler için önemli bir katmandır. Halkına zulüm eden ve kötülükler yapan yöneticileri bu katmana gideceklerdir. 

Haberin Devamı