Gazete Vatan Logo

PTT’den yerli drone kargo

Teknolojik gelişmelerde PTT’nin de geri kalmayacağını belirten PTT Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Bozgeyik, 2018 yılı içerisinde yerli üretim dronelarla taşımacılığa başlayacaklarını açıkladı

PTT’den yerli drone kargo

PTT Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Bozgeyik, Antalya’da düzenlenen Uluslararası e-Ticaret Konferansına katıldı. Dünyada teknolojik olarak ne yapılıyorsa PTT olarak orada ön grupta olduklarını aktaran Bozgeyik, 2018’de de teknolojik olarak gelişmeye devam edeceklerini söyledi.

Bozgeyik, drone taşımacılığına geçmek için milli mühendislerle ve üniversitelerle çalışma içerisinde olduklarını belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

“2018 yılı içerisinde fiilen drone taşımacılığına başlamış olacağız. Biz bu teknolojiyi biliyoruz. Bu teknolojimiz var. Kendi mühendislerimizle bunu yapıyoruz ama bunlar coğrafi şartlara, ülkenin koşullarına ve iç sistemlere uygun şartlarda olan yerlerde ancak taşınabilir. Fantastik olarak her yere hemen drone ile kargo taşınabileceğini düşünmek gerçekçi olmaz. Bütün bunları bir planlama içerisinde yürütüyoruz. İnşallah bizim kendi dronelarımızla 2018 yılında uçmuş olacağız.”

5 ülkeyle iş birliği

Drone taşımacılığının coğrafi şartları uygun olan yerlerde ya da özellikle ürünlerde veya ulaşımda sorun olan yerlerde kullanılacağını dile getiren Bozgeyik, “İstanbul’dan Adalar’a bir şeyin hızlı ulaştırılması gerekiyorsa, kargonun niteliği uygunsa onları taşıyacağız. İstanbul trafiğini düşündüğünüzde iki saatte ulaşamadığınız yere yarım saatte ulaşabileceğiz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Konferansta 5 ülke ile ikili iş birliği anlaşması imzaladıklarını belirten Bozgeyik, “Daha önceden imzaladığımız 16 sözleşmenin de uygulamasına başladık. Türk mühendislerinin ürettiği milli Kargomat’ı da konferansta tanıttık” dedi.