Gazete Vatan Logo

Psikopatı oynadım artık komedi yapmak istiyorum

Fazilet Hanım Ve Kızları’nda oynayan Tolga Güleç, oyunculuğu ile izleyenleri büyülüyor. Güleç “Tiyatro ve sinemada komedi oynadım, şimdi TV’de insanları güldürmek istiyorum” diyor.

Psikopatı oynadım artık  komedi yapmak istiyorum

Fazilet Hanım ve Kızları ikinci sezonunda izleyiciyle buluşuyor, set sizi yormuyor mu?

Bütün ekip birbirine iyice alıştı, uzun saatler çalışsak da keyifli bir set geçiriyoruz. Disiplinli bir şekilde sıcak soğuk demeden bölümlerimizi seyirciye en iyi şekilde yetiştirmeye çalışıyoruz.

Tiyatronun hayatınızdaki yeri?

Tam merkezinde diyebilirim. Tiyatronun dizilerden çok farklı bir yerde olmasının sebebi, sanat oluşu, canlı performans olması ve onun heyecanının başka yansıması. Hatasıyla, günahıyla sevabıyla seyirciyle baş başasınız ve gerçekten oyunculuk yaptığınızı hissediyorsunuz. Dizi oyuncusu olmak başka bir şey ama tiyatro ve sanatın içinde bulunursanız kendinizi daha üretken ve daha iyi hissedeceğinizi garanti ederim.

En çok tutan diziler hep aşk ve ilişkiler üzerine? Neden bizde bilim kurgu ya da korku dizileri çekilmiyor?

Zor ve zorlaşmaya devam eden bir zamanda yaşıyoruz. Her şey hızlı akıyor, hızlı yaşanıyor. Kısa kısa zamanlara cok fazla uğraş sığdırıp hepsini halletmeye çalışıyoruz koşturuyoruz. Galiba işte tam olarak bu yüzden ask ve ilişkileri izliyoruz, duyguları takip etmek istiyoruz ve bir yerden sonra durmak istiyoruz. Bir de ortak bir şeyden yakalıyor seyirciyi bu tarz hikayeler, çünkü bir biçimde herkes bir şeyi bir kadını ya da erkeği sevmiştir, aşık olmuştur. Yapımcılar da yeni bir damar bulmak riske olur diye düşünüyorlardır belki.

Haberin Devamı

Hayalinizde canlandırmayı istediğiniz bir karakter var mı?

Hep yapılmamışı yapmayı denemek istedim hala da buna açığım, örneğin Poyraz Karayel’de çok severek ve isteyerek canlandırdığım Neşet Topal karakterini çok özlüyorum çünkü çok içime sinen bir karakterdi. O rolden önce hep bir seri katil, psikopat bir ruh hastasını oynamak istemiştim ama Poyraz Karayel’de ona yakın bir karakter oynadım. Komedi oynamak istiyorum, tiyatroda ve sinemada komedi oynadım, öyle bir deneyimim oldu ama TV ekranında (dizide) komedi yapmadım hiç, deneyimlemek istiyorum.

İzlemekten hiç bıkmadığınız bir film var mı?

Clockwork Orange (Otomatik Portakal) , Eşkiya ve Muhsin bey’i defalarca izleyebilirim. Özellikle Kubrick filmlerinin koleksiyonuna sahibim ve tüm filmlerine hayranım.

Haberin Devamı

Baba olmak istiyorum

Yaş 35 olunca geç kaldığınızı hissettiğiniz şeyler olmaya başladı mı?
Çocuk istiyordum ama hala geç kalmış değilim hala istiyorum, mesleki anlamda ise günahıyla sevabıyla her şeyi zamanında yaşadım yaşıyorum. Sadece daha cok tiyatro daha çok oyun ve sinema sığdırabilirdim bu yıllara. Her yaşın ayrı bir güzelliği ve tecrübesi var, hayatın da güzelliği sanırım burada.
Gelecek planlarınızı anlatır mısınız?
Öncelikle iyi bir insan olmak ve iyi bir insan olarak hayatıma devam etmek. ‘İyi bir insan olmadan iyi bir oyuncu olunmaz’ sözüne inananlardanım. Maddi kaygım yok parayı sadece araç olarak görmek en mantıklı ve sağlıklısı. Sadece iyi işlerde yer alıp kendimi daha da geliştirmek, bol bol imkanlarım el verdiğince tiyatro yapmak hatta kendi tiyatromu açmak gibi hedeflerim var.
Aşk bana güç ve güven verir
Sıkıntılar karşısında nelerden güç alırsınız?
Başta ailem ve dostlarımdan, fakat kendimin halletmesi gereken problem ve sıkıntılarda yalnız ve sakin kalıp, gerekirse bir süre uzaklaşarak üzerine düşünerek üstesinden bir şekilde gelmenin yolunu bulurum.
Aşk size ne verir?
Tabii ki. Aşk bana güç ve güven verir.
İlişkide her durumda erkek olarak güçlü görünmek gerektiğine inanıyor musunuz? Ağladığınızı göstermekten çekinir, duygularınızı saklar mısınız?
Gücün cinsiyeti olmadığını düşünüyorum. İnsan olmak neyi gerektiriyorsa onu yaşarım.
İyi bir Beşiktaş taraftarısınız ve yeni bir internet sitesi açtınız. Bize bu siteden bahseder misiniz ?
Beşiktaş hayatımda çok önemli bir yer teşkil eder ve hiçbir maçını kaçırmamaya özen gösteririm. Maç günü ve saati sette değilsem mutlaka stat da yerimi alırım. Setteysem ya da oyundaysam da muhakkak telefon ya da tabletten takip ederim. Daha sıkı takip edip daha işin içinde yer almak amacıyla 2-3 arkadaş bjk.org adında bir site açtık ve başta Beşiktaş olmak üzere Türk futbolunu yakından takip eden takipçilere böyle bir hizmet sunmaya başladık iyi de gidiyor.

Haberin Devamı