Gazete Vatan Logo

Protesto diye başladı saldırıya dönüştü!

Dağlıca’dan şehit haberi geldikten sonra başlayan protesto eylemleri sırasında bazı illerde Güneydoğulu vatandaşların ev, işyeri ve araçlarına saldırılar yapıldı

Protesto diye başladı saldırıya dönüştü!

Şehit haberleri önceki akşam ve dün Türkiye’nin birçok ilinde protesto edilirken, ülkücü işaretleriyle eylem yapan bazı gruplar tehlikeli gerilime yol açtı. Ankara Beypazarı’nda önceki akşam PKK aleyhine sloganlar atan bir grup, Güneydoğuluların yaşadığı Zafer Mahallesi’ne yürüdü. Burada çıkan kavgada çevredeki evlere taş atıldı, park halindeki araçlar yakıldı. Grubu engellemeye çalışan polis, mahallede etten duvar ördü. Olaylarda ikisi polis yedi kişi yaralandı.

Mersin’in Anamur ilçesinde terör saldırılarını protesto etmek için Mersin-Antalya Karayolu’nda toplanan 2 bin kişi, durdukları doğu plakalı araçların plakalarını söktü. Kalabalık Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk’ün, “Kendi kendimizi mağdur ediyor, onların ekmeğine yağ sürüyoruz” uyarısına rağmen dağılmadı.

Otobüslere saldırı!

Mersin’in Erdemli ilçesinde ise 2 bin kişilik bir grup Kürt vatandaşların bulunduğu mahallede ev ve işyerlerine saldırdı. İşyerlerini yıkıp camlarını kıran eylemcilere, mahallede kimliği belirsiz bir kişi tarafından pompalı tüfekle ateş açılması sonucu 2 kişi yaralandı. HDP bürosunu ateşe veren grubu polis gaz sıkarak dağıttı.

Haberin Devamı

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde de Mersin karayolunu trafiğe kapatan kalabalık, Doğu ve Güneydoğu illerine yolcu taşıyan otobüslerin geçişine izin vermedi. Otobüslere Türk bayrağı asan grup, kimlik kontrolü yapmak istedi. Jandarmanın müdahale ettiği grup, daha sonra otobüslerin mola verdiği tesislere giderek saldırıda bulundu. Jandarma, yolcuların sığındığı restorana saldırganların girişini engeledi. İzmir Bergama’da Doğulu vatandaşların yaşadığı mahalleye yürümek isteyen kalabalığı polis dağıttı.

Tabelaları yaktılar

Birçok ilde HDP binalarına dönük protesto ve saldırılar yapıldı. Parti binalarındaki tabelaları söken gruplar, yerine Türk bayrakları astı. Isparta’da tabelanın ateşe verilmesi üzerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürmeye çalışırken, diğer binalara da sıçramaması için çalıştı. Bursa’nın İnegöl ilçesinde de HDP tabelası yere indirilip ateşe verildi.