Adım adım Andropoz

Orta yaş sonrasında cinsel hayatta pek çok problem baş gösterebiliyor. Andropoz da bunların başlıcalarından... İşte reçeteniz...

İlerleyen yaşla birlikte erkeklik hormonu testosteron seviyelerinde doğal bir düşüş meydana geliyor. Orta yaş sonrasında libido kaybı, sertleşme sorunu, boşalma problemlerine kemik erimesi, kas güçsüzlüğü, yorgunluk ve depresyon görülüyor. Peki andropozdaki erkekler hangi sağlık adımlarını atmalı? İşte andropoz reçeteniz:

Kontrol şart:

30'lu yaşlardan itibaren cinsel isteği ve sertleşme kalitesini etkileyen testosteron seviyeleri her yıl yüzde 1.2 oranında azalıyor. 70’li yaşlarda testosteron seviyesi, genç bir erkeğinkinden yarı yarıya daha az! Bu nedenle hormonları 45-50 yaşlarından itibaren kontrol ettirin.

Eksikliği giderin: Testosteron düşüklüğü yaşıyorsanız, hormon takviyeleri ile şikayetleriniz hafifler. Bunlar doping şeklinde değil var olan eksikliği yerine koymak şeklinde düzenlendiğinde yan etkileri oldukça azdır.

Adım adım Andropoz

Prostat riskini azaltın: Prostat dokusu yaşla birlikte büyüyerek idrar şikayetlerine yol açabilir. Prostat spesifik antijen gibi kan testleri ve prostat muayenesi ile riski azaltın.

Haberin Devamı

Farklı tedaviler:

Orta yaşlarda performans sorunlarında artış yaşanır. Sertleşme ilaçları, penis şok dalga ve penis protez ameliyatları gibi tedavilerden yararlanılabilir.

Cinsel antiaging:

Cinsel bölge damarları, sinirleri, kas dokusu hücrelerinde yaşla birlikte bir yavaşlama görülür. Bu durumda penis kaslarını geliştiren, cinsel bölgedeki toksinleri atan özel cinsel antiaging sistemleriyle penis daha fit ve genç bir görünüme-performansa kavuşturulabilir.

Orta yaş krizleri:

Orta yaşta meydana gelen fiziksel değişimlere duygusal sorgulamalar eklendiğinde andropoz bir krize dönüşebilir. Tatminsizlik- mutsuzluk yaşıyor, beklentilerinizin karşılanmadığını hissediyorsanız hayatınızı kökten değiştirmeden önce mutlaka yardım alın.

Sağlığınızı takip edin: Kolesterol, tansiyon, şeker yüksekliği gibi metabolik hastalıklar ile bu sorunların tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar testosteronu düşürebilir. Sistemik hastalıklarınızı dikkatle takip edin.

Daha çok hareket edin: Günlük adım sayınız, aktivite şiddetiniz, hareket ettiğiniz süre testosteron hormonu üzerinde etkilidir. Günde minimum 10 bin adım atın, her gün 30-60 dakikalık yürüyüşler yapın.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR