Bu lifting başka lifting

Estetik bir operasyon, “Skrotal Uplift” yöntemi, testisleri içeren “skrotum” kesesini görünüm olarak daha estetik bir hale getirebiliyor.

Geçtiğimiz günlerde bir hastam ilginç bir soruyla geldi. Yeni duyduğu bir trendden bahsediyordu: Skrotal Uplift. Yani testisleri taşıyan kesenin cerrahi yöntemle toparlanması. Estetik bir operasyon. Anlaşılan yabancı bir dergide bu konuyu okuduktan sonra biraz araştırma yapmıştı. Yöntemin fayda edip etmeyeceği konusunda bilgi almak istiyordu.

Bu lifting başka lifting

Eskiden beri var

Aslında yeni bir paketle tanıtılan bu yöntem uzun yıllardır kullanıyor. Testisleri içeren skrotum adlı kese travmalarda, kazalarda veya hastalıklarda hasar görebiliyor. Bu durumda skrotum cerrahilerinden yararlanılıyor.

Yaşın etkisi

Skrotum testisleri çevreleyen gevşek bir kese. Penisin hemen altında yer alıyor. Skrotumun dışarıda olmasının sebebi sperm üretimi ve ömrünün vücut ısısından daha düşük bir ısı gerektirmesi. Testisler çok ısındığında sperm üretimi zarar görüyor. Bu nedenle testisler vücudun dışında ve skrotumun içinde bulunuyor. Bu kese aynı zamanda bir kas yapısına da bağlı. Böylece testis ısısı düştüğünde bu kas skrotumu kasıyor ve testisleri vücuda yaklaştırarak ısı artışı sağlıyor. Testis ısısı arttığında ise bu kas gevşeyerek testisleri vücuttan uzaklaştırıyor ve testis ısısı düşüyor. İşte normal yaşlanma sürecinde hem cilt dokusunda olan değişimler hem de skrotum kesesini saran kasın yaşlanması eskisine göre daha gevşek bir görünüme yol açabiliyor. Bu durum bazı erkekler için ciddi bir rahatsızlık yaratırken, bazıları için sıkıntı olmuyor. Ciddi vücut imajı sıkıntılarını bir yana bırakırsak, tıpkı meme, kalça, burun ya da penis şeklinden keyfi olarak memnun olup olmamak gibi.

Haberin Devamı

Estetik gerekir mi?

Cinsel fonksiyonla ilgili uzun yıllar deneyimi olan bir ürolog olarak kanaatim yaşlanma sürecinde önce fonksiyonun gözetilmesi. Yani penisin sertleşme, boşalma fonksiyonlarının, cinsel isteği yöneten hormonların kontrol edilmesi ve gerekirse desteklenmesi. Sonuçta cinsellikte en önemli faktör cinselliğe yetecek bir sertleşmenin olması, bunun ilişki boyunca devam etmesi ve kontrollü bir boşalmanın gerçekleşmesi. Bunun için de penis damar ve sinirlerinin, testosteron hormonunun iyi durumda olması gerek. Gerekirse ilaçlar, hormon tedavileri, penis şok tedavisi gibi penis cilt yapısını, damarları gençleştiren yöntemler kullanılabiliyor. Skrotumu destekleyen kas yapısı da tedavilerle geliştirilip penisi ve skrotumu daha fit gösterebiliyor. Bunlardan sonra ciddi anlamda bir penis boy-hacim eksikliğinde ve skrotum anormalliklerinde de operasyona başvurabiliyoruz.

Haberin Devamı

Cinsel gücünüzle ilgili güven kaybı, görüntüden memnun olmamak gibi endişeler yaşıyorsanız önce fonksiyonu iyileştirin. Hekiminiz zaten anatomik bir sorununuz veya görüntüyle ilgili ciddi bir sorun olup olmadığını size söyler.

DİĞER YENİ YAZILAR