Yaza sadece fit vücutla değil fit performansla da girin

Yaz aylarının gelmesiyle herkesi bir telaş sardı. Mayolu, bikinili, şortlu tatiller için son dakika fit olma önerileri, diyetler, yoğun egzersiz programları uygulanıyor. Vücut imajı ve çekici olma kaygısı bu aylarda tavan yapıyor. Ancak ya görünüşünüz fit iken performansınız buna eşdeğer bir güçte değilse? Çekici ve fit bir görünüme sahipken bir yandan sertleşme sorunu, erken boşalma veya başka bir cinsel sorun yaşıyorsanız ne yapacaksınız?

Aslında erkeklerde cinsel güç kaybında hep önerdiğim bir slogan var: Önlem al, fark et ve tedavi ol! Cinsel fonksiyonlardaki değişim otuzlu yaşlardan itibaren başlıyor. Testosteron orta yaşlara doğru artık klinik şikayet verecek derecede azalmış oluyor. Vücuduna iyi bakmayan yani sağlıklı beslenmeyen, kilo kontrolü yapmayan, hareketsiz, sigara ve aşırı alkol tüketen, yoğun stres altındaki erkeklerde cinsel güç kaybı daha da erken başlıyor. Bu nedenle önlem almak gerekiyor.

Yaza sadece fit vücutla değil fit performansla da girin
Erkeklerde cinsel güç kaybı için önerdiğim slogan: Önlem al, fark et ve tedavi ol!

Haberin Devamı

Dönemsel kontrol şart

Hormon seviyelerini, penis damar ve sinirlerini dönem dönem kontrol ettirmek önemli. Buna rağmen sertleşme sorunu, ağrılı sertleşme, erken boşalma, cinsel isteksizlik, penis eğriliği gibi sorunlar söz konusuysa problemi geçiştirmemek yani cinsel sorunları fark etmek de önemli. Bu noktada erken tedavinin etkisi yüksek. Ancak yine de önemli bir sayıda erkek cinsel sorunları için yardım almıyor. Oysa performans kaybı hem yoğun strese yol açıyor, hem de erkek ve partneri için zevki azaltıyor.

Hekiminize de danışıp ilaçlarınızın yan etkilerini gözden geçirin

-Eğer siz de yaz aylarında sadece görünüm olarak değil performans açısından da fit olmayı arzuluyorsanız "önlem al, fark et ve tedavi ol" anlayışını benimseyebilirsiniz.

-Öncelikle sağlıklı yaşam cinsel hayat için çok önemli. Sağlıklı kilo aralığı, düzenli egzersiz, sigaradan uzak durmak ve alkolü ılımlı tüketmek gerek.

-Var olan hastalıklarınızın, kullandığınız ilaçların cinsel yan etkilerini gözden geçirin. Hekiminize danışıp bir yandan cinsel yan etkileri azaltmanın yollarını arayın.

Haberin Devamı

-Eşinizle iyi bir cinsel iletişim, cinsel yaşamı olumlu etkiliyor. İlişki sorunlarında yardım alın.

-Dönem dönem cinsel fonksiyonlarınızı kontrol ettirmek (özellikle orta yaşlardan itibaren) iyi bir fikir.

-Hormon kontrolü dönemsel olarak yapılabilir. Eksiklik durumunda hormon tedavileri ile cinsel isteği ve sertleşme kalitesini yükseltmek mümkün.

-Sertleşme sorununda altta yatan nedenler anlaşıldığında sertleşme haplarından enjeksiyonlara, penis şok dalga tedavisinden protezlere kadar değişik tedavi seçenekleri uygulanabiliyor.

DİĞER YENİ YAZILAR