Sekste yüksek performans ne demek?

Hastalarımdan sık sık “Daha yüksek bir performans istiyorum”, “Sekste performansım düşük” şikayetlerini duyuyorum. Peki sekste yüksek performansı ne belirliyor? Sekste başarılı olmak ne demek?

İyi bir seks performansının tanımı aslında oldukça subjektif ve kişisel. Ancak her erkeğin sekste beklediği bazı ortak başarı kriterleri var. Bunların başında sertleşme ve boşalma süresi geliyor. Birçok erkek penis boyu ve hacmini bu başarı kriterlerine ekliyor. Cinsellliğin sıklığı, bir gecede kaç kez yaşandığı da önemli oluyor. Bu kriterler tabii ki doğal olarak bir erkeğin performansını belirliyor.

Yine de pek çok erkek aslında şehir efsaneleri, yanlış bilgiler, kıyaslama ve performans endişesi sebebiyle kendine gerçekçi olmayan performans hedefleri koyuyor.

Gerçekçi olmak şart

Her erkeğin bir sertleşmeden diğer sertleşmeye geçirdiği süre (yani refraktör dönem) farklı olabiliyor. Bu süre kimi erkek için gecede birkaç sefer, kimisi içinse haftada bir kaç sefer oluyor.

Unutulan kriterler

Bu doğal bir farklılık. Bazı erkekler üst üste bir performans sergileyemediklerinde kendilerini sekste başarısız sayabiliyor. Yine penis hacim ve boyutlarının anatomik açıdan normal olması iyi bir performans için yeterli. Ancak şehir efsaneleri nedeniyle anatomisinden mutsuz çok erkek var. Erken boşalmayı iki dakika ve altındaki boşalmalar olarak tarif etsek de birçok erkek çok daha uzun süreleri bile yeterli bulmayabiliyor. Dolayısıyla iyi bir seks performansını belirlerken erkeklerin kendileri için koydukları hedefler gerçekçi olmayabiliyor.

Haberin Devamı

Partnerle olan ortak mutluluk, partnerin aldığı zevk ve orgazm sıklığı, onun hisleri ve düşünceleri bu kriterlere eklenmeyebiliyor. Bu önemli çünkü bazı durumlarda sizin için yeterli olan ve mutluluk yaratan bir cinsel rutin başka bir çift için uygun olmayabiliyor. Mesela boşalma süresinin yeterliliğini belirlerken ortak zevk ve partnerin düşüncelerine büyük önem veririz. Ancak bir çifte yeterli gelen bir süre diğeri için yetersiz olabiliyor.

Ne zaman dikkatli olmalısınız?

Tüm bunları söyledikten sonra performans düşüklüğü ile ilgili dikkatli olmanız gereken zamanları da belirteyim. Eğer sertleşme sağlama veya sürdürmede zorluk yaşıyorsanız, sertleşme kaliteniz düştüyse, eskiye oranla daha zor sertleşiyorsanız, bir uzmana başvurmanızda fayda var.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR