Erkekler için sevgililer günü rehberi

Sevgililer günü gibi özel bir günde sekste başarılı olma endişesi erkeklerde yoğun bir strese neden oluyor.

Seks endişeleri çoğu zaman daha erkek cinsellik hakkında düşünmeye başlandığı anda ortaya çıkıyor. Asıl odaklanılan konu zevk almak ya da keyifli bir cinsellik yaşamak değil, ‘başarıya ulaşmak’ haline geliyor. Hedeflenen performanslar çoğu zaman erkeği stresli hale getiriyor. Penis boyu-şekli, sertleşmenin ne kadar sürdüğü, bir gecede kaç kez gerçekleştiği, boşalma süresi hatta pozisyonlar erkeği daha da sıkıntıya sokuyor. Erkek başarısız olmaktan, utanmaktan, partneri karşısında mahcup olmaktan korkuyor. Hayal edilen cinsel performans adeta erkekliğin ispatı haline geliyor. Bu kaygı ve stres bazen o kadar yoğun yaşanıyor ki, cinsel isteği düşürüp, sertleşmeyi bozabiliyor. Böyle bir performans endişesini yaşayan erkek sayısı oldukça fazla.

Erkekler için sevgililer günü rehberi

Bunları yapmayın!

Kendinize ütopik hedefler koymayın. Kendiniz ve eşiniz için ulaşılması zor, ütopik hedefler belirlerseniz cinsel tatmin hissetmeniz güçtür. Kadınların her seferinde kolaylıkla ve her pozisyonda orgazm olması ne kadar gerçekçi değilse erkeklerin de her defasında çok uzun süre boşalmadan, sertliği kaybetmeden, hatta gecede üç-dört kez performans göstermesi zordur. Dönem dönem her erkek sertleşme sorunu yaşayabilir. Tek sefer bir başarısızlığın olması bundan sonraki cinsel denemelerin hepsinde başarısız olacağınız anlamına gelmez. Ancak sertleşmeyle ilgili sorununuz 1-2 aşkın süredir devam ediyorsa yardım alın.

Haberin Devamı

Cinsel istek azalırsa

Sürekli istek duymayı beklemeyin. Erkekler her zaman ve sürekli cinsel istek duymazlar. Hormonlar, hastalıklar, ilaçlar, duygular, düşünceler, ilişkiye dair nedenler, sigara-alkol kullanımı ve stres gibi birçok faktör cinsel isteği azaltabiliyor. Bir erkeğin cinsel isteksizlik yaşaması her zaman eşinden soğuduğu anlamına gelmez. Ancak bu durum ısrarlı bir şekilde devam ediyorsa araştırılması gerekiyor.

Skora sakın takılmayın

Cinsellik sadece rakamlardan oluşmuyor. Önemli olan fonksiyon anlamında sorun yaşamamak, iki taraflı keyif ve mutlu bir beraberlik yaşamak ve bunu tatmin hissiyle tamamlamaktır.

Haberin Devamı

Sertleşme haplarını afrodizyak sanmayın. Sertleşme haplarının cinsel istek üzerinde bir etkisi yok. Bu haplar ancak cinsel istek olduğunda salgılanabiliyor ve sertleşmeyi sağlayan diğer maddelerin oluşumunu destekliyor. Aşırı stres, performans kaygısı, depresif ruh hali yaşayanlarda erkeklerde bu hapların yararı azalıyor.

DİĞER YENİ YAZILAR