Kalp ve cinsel sağlık düşmanları

Cinsel sağlığa iyi gelen her şey aslında kalbinize de iyi geliyor. Kalp sağlığı ile cinsellik arasında yakın ilişki var.

Kalp sağlığı ile cinsellik arasında yakın bir ilişki var. Cinsel sağlığa iyi gelen her şey aslında kalbinize de iyi geliyor. Cinsel sağlığı tehdit eden her risk kalbi de tehdit ediyor. Cinsel bölge damarları kalbi besleyenlerden daha küçük olduğu için yüksek kan şekeri - tansiyon - kolesterol gibi sorunlar, sigara - alkol kullanımı, sağlıksız beslenme ve bel çevresi kalınlığı gibi sorunlar ilk etkilerini cinsel bölge damarlarında gösteriyor. Bu durum erkeklerde sertleşme sorununa, kadında ise uyarılmanın zorlaşmasına yol açıyor. Bu nedenle sağlık risklerinizi, yaşam şeklinizi, beslenme egzersiz uyku gibi faktörleri dikkatle inceleyip düzenleyerek cinsel bölgedeki damar sağlığını desteklemeniz gerekiyor. Kilo kontrolü, kan şekeri dengesi, düzenli egzersiz gibi hayat tarzı düzenlemeleri yapılması büyük önem taşıyor.

Daha hızlı bir uyarılma için

Cinsel bölge kanlanması ne kadar iyiyse cinsel uyarılma da o kadar iyi olur. Cinsel bölge damarlarını desteklemek ve uyarılmanın artması için bazı antioksidanlar, sistemik ve lokal tedaviler, kas çalışmaları verilebiliyor.

Haberin Devamı

İşte ortak düşmanlar

- Bel çevresi kalınlığı - vücut yağı fazlalığı

- Yüksek kan şekeri

- Yüksek tansiyon

- Yüksek LDL (kötü) kolesterol, düşük HDL (iyi) kolesterol

- Trans ve doymuş yağlardan zengin, dengesiz ve sağlıksız bir beslenme planı

- Hareketsiz yaşam

- Aşırı gergin - sinirli - endişeli ruh hali

- Stres

- Depresyon

- Uykusuzluk

- Sigara l Alkol

- Uyuşturucu - doping ilaçlar

Kan yağlarını düşürmek etkili mi?

Kolesterol seviyesi arttıkça sertleşme sorunu riski de artıyor. Hatta yapılan bir çalışmaya göre total kolesterol seviyesi 240 civarında olan erkekler 150 civarında olanlara göre iki kat sertleşme sorunu riski altında. Yeni yapılan çalışmalar kadınlarda da bu seviyelerin cinsel cevabı geciktirdiğinizi uyarılma, orgazm sorunları yaratabileceğini gösteriyor.

Cinsel sağlık için antioksidanlar

Akdeniz tipi bir beslenen kişilerde cinsel fonksiyonlar iyileşiyor. Böyle bir diyetle kilo fazlalığı, kolesterol yüksekliği, kan basıncında yükselme yaşayanlar iki yıl sağlıklı bir beslenme uyguladıklarında hem metabolizma göstergelerinde hem de cinsel fonksiyon göstergelerinde düzelme yaşıyor. Tam tahıllı ürünlerden zengin, işlenmiş rafine şekerlerden fakir, zeytinyağı gibi iyi yağları ihtiva eden, sağlıklı proteinlerin olduğu bir beslenmeden bahsediyoruz. Trans ya da hayvansal yağlardan uzak, bol sebze - meyve içeren bir beslenme planı hem kalbi hem de cinsel fonksiyonları olumlu etkiliyor. 2007’de George Matelian Foundation içindeki antioksidan miktarlarını göz önüne alarak en sağlıklı besinlerin listesini yapmıştır. Buna göre brokoli, ıspanak, havuç ve domates; çilek, kavun, portakal ve üzüm dünyanın en sağlıklı besinleri arasında yer alıyor. Balık en ön safhalarda bulunuyor. Ayçiçeği çekirdeği, ketentohumu, fındık, badem; yulaf ve kahverengi pirinç; mercimek, fasülye ve tofu çok faydalı. Maydanoz ve hardal otunun antioksidan miktarı bir hayli yüksek. Bu bilgileri göz önünde bulundurarak, beslenmenize daha fazla antioksidan kazandırıp cinsel sağlığınızı olumlu etkilemeniz mümkün.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR