Kaliteli cinselliğin şaşırtıcı faydaları

Seksin yaşam kalitesine faydası çok. Anti-aging etkiden stres kontrolüne, kilo yönetiminden kalp sağlığına kadar...

Ömrünüzü uzatır: Düzenli cinsellik yaşayan erkek ve kadınların daha uzun ve kaliteli bir yaşam sürdüğünü gösteren birçok çalışma bulunuyor. Özellikle mutlu, sağlıklı ve keyifli bir ilişkiyle beraber yaşanan seks yaşamı uzatıyor.

Sizi genç gösterir: 3500 çift üzerinde yapılan bir çalışma haftada üç kez cinsellik yaşayan çiftlerin, periyodik beraberlik yaşamayanlara göre yaklaşık 10 yıl daha genç gösterdiğini ortaya koydu.

Depresyonu azaltır: Cinsellik vücudunuzda mutluluk hormonları başta olmak üzere pek çok kimyasalın salgılanmasını sağlıyor. Bu maddeler de vücut fonksiyonlarının düzenli ve optimal çalışmasına yardımcı oluyor.

Kalbinizi korur: Seks vücudunuzda homosistein olarak bilinen ve kanda pıhtı oluşumunu tetikleyen bir kimyasalın birikimini önlüyor. Ayrıca yaklaşık 1000 erkeğin 16 yıl takip eden bir çalışmaya göre haftada 2 kez seks yapan erkekler ayda bir kez yapanlara göre yüzde 45 daha az ciddi kalp sorunu yaşıyor.

Haberin Devamı

Beyninizi güçlendirir: Düzenli seks yapan kişilerde sinir hücrelerinin sağlığı iyileşiyor, böylece daha keskin bir dikkat, odaklanma ve hafızaya sahip olunuyor.

Bağışıklığınızı artırır: Haftada 2 kez kaliteli cinsellik yaşamak bağışıklık sisteminizi güçlendiriyor. Bağışıklığı koruyan bazı maddeler düzenli cinsel hayatı olanlarda yüzde 30 daha fazla salgılanıyor. Haftada 2 kez cinsellik yaşayanlarda hastalık riskinin de yarıya indiği gösterildi.

Uykunuzu düzenler: 10 kişiden 6’sı seks (özellikle tatminkar ve orgazmik hislerin olduğu bir cinsellik) sonrası uyku kalitesinde iyileşme yaşadığını ifade ediyor.

Düzenli bir cinsellik yaşayanların hormon seviyeleri de dengeli oluyor.

Kalori yaktırır: Cinsellik aslında iyi bir egzersiz. Seks sırasında 600’den fazla kas çalışıyor. Haftada 2 kez seks yapmak yılda neredeyse 21 bin kilojul enerji harcamanızı sağlıyor. Bu da yaklaşık 80 km koşmaya eş değer. Yani kilo vermeye, kiloyu korumaya da faydalı.

Haberin Devamı

Prostat bezini çalıştırır: Düzenli cinsellik ve boşalma fonksiyonu prostat salgılarının vücuttan atılmasını sağlayarak, bu önemli bezin sağlığını korur.

Ağrıları dindirir: Seksin tüm bunların yanında kan dolaşımını hızlandırarak ağrı dindirici özelliği mevcut.

Hormonlarınızı düzenler: Cinsellik seks hormonlarının ve diğer hormonların düzenli çalışmasını sağlıyor. Düzenli seks yapıldığında vücuttaki testosteron üretimi iyileşiyor.

Bağlılığı artırır: Kaliteli bir cinsellikte partnerler arasında bağlılık hormonu salgılanıyor. Bu sayede cinsellik çifti birbirine yaklaştırıyor.

Stresi azaltır: Cinselliğin getirdiği fiziksel ve psikolojik tatmin sayesinde günlük hayatın streslerini atabilir, rahatladığınızı hissedersiniz.

Özgüveni artırır: Keyifli ve tatminkar bir cinsel yaşam, kendinizi daha fazla beğenmenizi, vücudunuzla daha barışık olmanızı, psikolojik yönden özgüveninizin artmasını sağlıyor.

DİĞER YENİ YAZILAR