5 adımda libidoyu ateşleyin!

Bahar yorgunluğunun sizi cinsel hayatınızdan uzaklaştırmaması için yapmanız gerekenler oldukça basit...

Bahar aylarında kendini yorgun ve halsiz hisseden, odaklanmakta güçlük çeken, uyku problemleri, kas-eklem rahatsızlıklarında artış yaşayan pek çok kişi var. Bu rahatsızlıklar cinselliği de etkiliyor. Hava şartlarındaki oynamalar, ısı ve nem değişimleri, gündüz ve gece saatlerindeki farklılaşmalar bahar yorgunluğunun ana nedeni. Seks hormonları -vücuttan salgılanan diğer bazı kimyasal ve hormonsal maddeler gibi- mevsim geçişlerinden etkileniyor. Ancak özellikle de cinsel yorgunluk sorununuz daha fazla devam ediyorsa bunun altında organik, psikolojik ve sosyal açıdan birçok sorun yatabiliyor. Organik anlamda alerjiler, tiroid sorunları, kansızlık, enfeksiyonlar ile depresyon kendini özellikle bahara girişte belli edebiliyor. İş, okul, aile stresi gibi problemler de sizi yorabiliyor. Bunun yanında aşırı yoğun iş dönemleri, yeni anne-baba olmak, boşanmak gibi sosyal faktörler de “bahar yorgunluğu” da cinsellikten uzaklaştırabiliyor.

1- Alerji sezonu açıldı. Ancak unutmayın, alerji ilaçları da bazı tansiyon ilaçları, depresyon ve endişe ilaçları, uyku hali yaratan sedatifler ve bazı hormonlar gibi cinsel performansınızı etkiliyor ve sertleşme sorununa yol açabiliyor. Bu nedenle de dikkatle ve doktorunuzun önerileri doğrultusunda kullanmanız gerekiyor. Eğer kullandığınız bir ilaç sonrası sertleşme problemi yaşıyorsanız, vakit kaybetmeden doktorunuzla görüşmeli, alerji ilacınızın böyle bir etkisi olup olmadığını öğrenmelisiniz.

Haberin Devamı

2- Sağlıklı cinsellik için bol oksijen almanın tam zamanı! Normalde her gün en az 30 dakikalık yürüyüşler yapmanız veya günde en az 10 bin adım atmanız öneriliyor. Bahar aylarında bu yürüyüşleri haftada en az bir gün açık havada yapın. Bunun yanı sıra “ozon terapi” denilen ve aktif oksijen molekülü olan ozon gazı kullanılarak yapılan iyileştirici tedavilerden de yararlanabilirsiniz.

3- Mevsim geçişlerinde bağışıklık sisteminizin zayıflaması ve cinsel performansınızı da etkilemesi normal. Bu nedenle öncelikle beslenmenize özen gösterin. Yeterli protein, vitamin-mineral aldığınızdan emin olun. Prebiyotik (örneğin kurubaklagiller) besinleri ve probiyotik destekleri tüketin. C vitamini, çinko, selenyum, bağışıklığı güçlendiriyor. Ekinezya, yeşil çay, siberya da bağışıklık dostu bitkiler. Tüm bu destekler için mutlaka hekiminize danışın.

Haberin Devamı

4- Üro-androlojik check-up yaptırın! Şikayetinize göre hekiminizin size özel şekillendirmesi gereken sağlık kontrolünüzde özellikle ürolojik patolojileri ve cinsel fonksiyonla ilgili sıkıntıları ortaya çıkartmak mümkün. Ürolojik tetkikler arasında idrar yolu enfeksiyonları ve prostat ile ilgili PSA, idrar yolu ultrasonu ve idrar tahlili sayılabiliyor. Meni rengi ve hacmindeki değişikliklerin gözlemlendiği meni analizi; sertleşme sorununda penil doppler ve NPT testi; uygulanacak testlerden,

5- Bol su için ve uykunuza özen gösterin. Sosyal fırsatları değerlendirip partnerinizle vakit geçirin ve oksitosin (bağlılık hormonu) seviyelerini yükseltin. Sigara ve alkolden uzak durun. Cinselliği kendinizi daha dinlenmiş ve aktif hissettiğiniz saatlerde yaşayabilirsiniz. Sekste mükemmel olmak adına performans endişesi yaşamayın. Ana odaklanın.

Haberin Devamı

Cinsel fonksiyonları yenileyin

Günümüzde penis ütüsü gibi girişimsel olmayan yöntemlerle penis damarlarını ve sinirlerini yenilemek, penis cildini, kolajen ve elastini desteklemek mümkün. Yine penis kaslarını geliştirerek sertleşmede daha hacimli bir penis sağlayan biofeedback sistemleri, penis bölgesinde ödem ve toksinleri temizleyen yeni metotlar baharda cinsel gücü ateşlemek isteyen erkekler için iyi alternatifler. Sertleşme hapı kullanmayı düşünüyorsanız önce sertleşme sorununuza neden olan ana problemi hekime danışarak bulun sonra bu hapları hekimin önerdiği tip, doz ve sürede kullanın. Penis boyu uzatan hap -kremlerden doktorunuz önermedikçe uzak durun.

DİĞER YENİ YAZILAR