Bahar yorgunluğu cinsel gücü düşürüyor

Bahar yorgunluğunun önüne geçmek ve güçlü bir performans için bol oksijen almak ve açık havada günde 30 dakika yürümek şart.

Yorgunluğu ciddiye alın

Bahar yorgunluğu cinsel gücü düşürüyor. Hava şartlarındaki oynamalar, ısı ve nem değişimleri, gündüz ve gece saatlerindeki farklılaşmalar, havada özellikle büyük şehirlerde yoğunlaşan negatif elektrik yükü değerleri, bahar yorgunluğunun ana nedeni olarak gösteriliyor. Ancak yorgunluğunuz bir türlü geçmiyorsa tiroit sorunları, alerjiler, kansızlık, enfeksiyonlar, depresyon gibi nedenlerin incelenmesi gerek.

Bol oksijen zamanı

Enerjik hissetmek ve güçlü bir performans için bol oksijen almak şart. Normalde her gün en az 30 dakikalık yürüyüşler yapmanızı veya günde en az 10 bin adım atmanızı öneriyoruz. Bahar aylarında bu yürüyüşleri haftada en az bir gün açık havada yapın. Ozon terapi denilen ozon gazı kullanılarak yapılan iyileştirici tedavilerden de yararlanabilirsiniz.

"B Vitamini ve Omega-3’le cinsel gücünüzü destekleyebilirsiniz"

Testosterondan yararlanın

Haberin Devamı

Eğer testosteron seviyeleriniz düşükse isteksizlik, sertleşme sorunu ve boşalma süresinde değişimler yaşayabilirsiniz. Hekiminize danışarak androjen hormonlarınızı kontrol ettirebilir ve gerekirse takviye tedaviler alabilirsiniz.

Sabah seksini deneyin

Sabah saatlerinde hem testosteron hormonu en yüksek seviyede hem de vücut iyi bir gece uykusunun ardından dinlenmiş oluyor. Daha enerjik bir seks için siz de sabah saatlerini seçebilirsiniz.

Yavaşlayın

Hayat koşuşturması vakitsizlik kaygısı ile hızlı bir yaşam sürmek stres hormonlarını arttırıyor. Bu dönemde dinlenmeye, sakinleşmeye özen gösterin. Sekste de yavaşlayın. Sizi ve eşinizi en kısa süre ve şekilde tatmine ulaştıracak bir cinsellik güzel olsa da, eşinizle birlikte oluşturacağınız zengin bir cinsel repertuar, uzun vadede tatmininizi arttıracaktır. Yolun tadını çıkarın.

Destek için hekiminize danışın

Omega-3, çinko, C vitamini, l-arginin, ginseng, koenzim q10, multivitamin, B vitamini gibi destekler farklı yönlerden enerjinizi ve cinsel gücü destekleyebilir. Ancak bu ürünlerin sadece destekleyici olduğunu unutmayın. Sertleşme sorunu, erken boşalma, cinsel isteksizlikte altta yatan diğer nedenle bulunduktan sonra medikal anlamda bir tedavi alabilirsiniz.

Haberin Devamı

Besinlerle güçlenin

Kışın gelen fazla kiloları atmak için ideal sezon. Bu dönemde Akdeniz tipi bir beslenmeye geçin, bol Omega-3 içeren balık ürünleri, tam tahıllılar, badem-ceviz-fındık üçlüsü, taze salatalar-sebzeler- meyveler-prebiyotik içeren kurubaklagillerle güçlenin.

Ana odaklanın

Yargı, korku, endişe ve eleştiri içeren düşünceler, gün içindeki gerginlikler ya da yapılacak işler aklınıza geliyorsa, bırakın bu düşünceler geldikleri gibi gitsinler. Sizi cinsellikten uzaklaştıracak düşüncelere saplanıp kalmayın. Eşinizin dokunuşlarına odaklanın.

Penis dokusunu güçlendirin

Penis şok dalga tedavisi penis damar ve sinirlerini, cildini yenileme özelliğine sahip. Dolayısıyla sertleşme kalitesini yükseltiyor. Bunun yanında biofeedback tedavileriyle penis kasları geliştirilip daha fit ve kaliteli bir sertleşme sağlanabiliyor. Böylece daha enerjik bir performansa kavuşmak mümkün oluyor.

Haberin Devamı

İlaçlara dikkat!

Alerji ilaçları, bazı grip - nezle ilaçları, antidepresanlar, bazı kalp ilaçları ve daha pek çok ilaç cinsel gücü düşürebilir. Yeni başladığınız bir ilaç sonrası cinsel sorun yaşıyorsanız durumu doktorunuza bildirin.

DİĞER YENİ YAZILAR