Seks stresi olan erkek ne düşünür?

Başarısız geçen bir seksten sonra erkeklerin beyninde bitmek bilmeyen sorular başlıyor. Bu stres haliyle performansı da baltalıyor.

Her erkeğin kabusu sekste başarısız olmak! Hele bir kez başarısızlık yaşandı mı, erkek kafasındaki endişe verici sesleri susturamıyor. Bu sesler o kadar çoğalıyor ki, konsantre olmak, uyarılmak, sertleşmek ve boşalmayı kontrol etmek imkansız hale geliyor. Kısacası seks stresi erkeklerin seks gücünü ciddi oranda düşürüyor.

Ne yapacaksınız?

Öncelikle seks stresiyle kendi kendinize uzun süre baş etmeye çalışmayın. Bir uzmana ne kadar geç başvurursanız yaşadığınız cinsel sorunlar da o kadar komplike hale gelir. En fazla 2 ay bekleyip yardım alın.

Eğer gerçekten altta yatan bir sertleşme sorunu, erken boşalma veya isteksizlik problemi varsa bu sorunların tedavi edilmesi seks stresinizi hafifletecektir. Bu nedenle cinsel sorunlarda bir uzmana başvurun ve tedavi olun.

Seks stresinde erkeğin rahat şekilde ilişkiye girmesi için medikal tedaviler uygulanabiliyor. Performans ilaçları, enjeksiyonlar, eksiklik varsa hormon takviyeleri hem fiziksel yönden hem de psikolojik yönden erkekleri rahatlatıyor. Ancak bu tedavilerin mümkün olduğunca kısa süre, hekim kontrolünde verilmesi önem taşıyor.

Haberin Devamı

Seks stresinde kendi kendinize hiç bir ilacı kullanmayın. Bilinçsizce kullanacağınız ilaçlar işe yaramazsa depresif olabilirsiniz. İlaçlara psikolojik bağımlılık geliştirebilirsiniz. Veya yan etkilerle karşılaşabilirsiniz.

Seks stresinde terapi desteğinin cinsel sorunlarda medikal tedaviye paralel yürütülmesi faydalı. Sonuçta seks stresinin kendisi de cinsel sorunlara yol açıyor. Bu durumda seks stresini yok edecek çalışmalar ve ödevler alabilirsiniz. Yanlış düşünceleri, inanışları değiştirmeniz olumsuz hislerinizi azaltacaktır.

Akıldan ne geçiyor?

- Cinsel ilişkide başarılı değilsem erkek değilim.

- Eğer başarısız olacaksam, ölsem daha iyi!

- Üst üste performans göstermem şart!

- Saniyeler içinde hazır olmalıyım.

- Mahcup olacağım...

- Eşimi kesin memnun edemeyeceğim.

- Başarısız olmaya mahkumum.

- Bu sefer de eşimi hayal kırıklığına uğratamam.

- Acaba benim hakkımda ne düşünüyor?

- Neden penisim sertleşmiyor?

Haberin Devamı

- Ya başkaları başarısızlığımı duyarsa...

- Beni artık beğenmiyor.

- Bu sefer kendimi mutlaka tutup boşalmamam lazım.

- Penisimi beğenmiyor.

- Çirkinim.

- Başarısız olursam çok ama çok utanacağım.

DİĞER YENİ YAZILAR