En iyi egzersiz seks mi?

20 dakikalık seks erkeklerde ortalama 100-120, kadınlarda 70-100 kalori harcatıyor. Bu rakamlar, açık koşu bandında 30 dakika tempolu yürüyüşe eşdeğer!

Her egzersiz tipinin sağlığa değişik bir faydası var. Aerobik egzersizler (yürüyüş, jogging gibi), kas çalışmaları, esneme egzersizleri kalp damar sağlığını, kemikleri, eklemleri, kasları-bağları değişik yönlerden destekliyor. Araştırmacılara göre en iyi egzersiz seks!

Tüm kas grupları çalışıyor

Seks gerçekten de iyi bir egzersiz. 20 dakikalık seks erkeklerde ortalama 100-120, kadınlarda 70-100 kalori harcatıyor. Bu rakamlar açık havada 15 dakika jogging yapmaya veya koşu bandında 30 dakika tempolu yürüyüşe eşdeğer.

Özel bir firma tarafından yürütülen yeni çalışmaya göre seks insan vücudundaki toplam 657 kasın tamamını çalıştıran tek egzersiz. Kıyaslama açısından bazı rakamlar da açıklanmış. Örneğin, cep telefonundan mesaj atarken 38, sabah otobüsü yakalamak için koştururken 99 kas kullanılıyormuş. Seksin kalp-damar sistemi açısından da etki gösterdiği belirtilmiş.

Haberin Devamı

Seksten egzersiz olarak en fazla faydayı görmek istiyorsanız aktif bir oyuncu olmalısınız.

Bu çalışmayı değerlendirirken seks performansını da gözetmek gerektiği görüşündeyim. Evet seks iyi bir egzersiz. Üstelik stres hormonlarını azaltıyor, mutluluk hissini tetikliyor, partnerinizle aranızda bağlılık hormonu salgılatıyor, vücut yağlarını dengede tutuyor. Kısacası seksin sayısız faydası var. Ancak seksten bir egzersiz olarak en fazla faydayı görmek istiyorsanız aktif bir oyuncu olmaya özen göstermelisiniz. Cinselliğin süresine, pozisyonlara, önsevişme ve birliktelik tekniklerine dikkat etmelisiniz. Erken boşalma, sertleşme sorunu gibi cinsel problemlerinizde doğru tedavileri almalısınız.

Seksi en iyi egzersiz yapmak için:

- Seks sıklığını artırın

- Yatağa uykunuz geldiğinde değil daha erken saatlerde geçin.

- Önsevişme ve hazırlık dönemini atlamayın, seks rutinini uzatın.

- Seks rutinini yeni pozisyon ve davranışlarla renklendirin. -

- Sekste pasif kalmayın, aktif rol oynayın.

Haberin Devamı

- Nefesinizi ve terleme seviyenizi takip edin.

- Eşinizin tatmini için efor harcayın.

- Tükettiğiniz kalorileri ve alkol miktarını kısıtlayın.

- Seks sıklığını düşüren cinsel isteksizlik, boşalma süresini kısaltan erken boşalma veya sertleşme problemi gibi sorunlarda organik ve psikolojik faktörlerin incelenmesi için hekime başvurun.

DİĞER YENİ YAZILAR