Gazete Vatan Logo

Polonya’yı TV üretim üssü haline getirecek

Vestel Ticaret, Polonya’daki Compal Electronics Europe şirketinin hisselerini alacağını duyurdu. Compal; Polonya’daki LCD TV montaj fabrikasının Vestel’e satılacağını açıkladı. Vestel de Polonya’daki fabrikanın hem Toshiba hem Vestel için üretim ve lojistik merkezi olmasının planlandığını vurguladı

Polonya’yı TV üretim üssü haline getirecek

Vestel Elektronik’in bağlı ortaklığı Vestel Ticaret, Polonya’da faaliyet gösteren Compal Electronics Europe şirketinin hisselerinin alımına yönelik hisse alım sözleşmesi imzaladı. Vestel’den KAP’a yapılan açıklamada, satın alma işleminin Toshiba marka lisans anlaşması kapsamında Avrupa’da yeni bir yapılanma kurulması amacıyla yapıldığı belirtildi. Vestel Ticaret Toshiba Visual Solutions Corporation ile Avrupa pazarı için marka lisans anlaşması imzalamıştı.

Sözleşme imzalandı

Açıklamada, “Wroclaw, Polonya’da bulunan eski Toshiba fabrikasının hem Toshiba hem Vestel için üretim ve lojistik merkezi olarak kullanılması planlanmaktadır. Bu kapsamda, 1 Eylül 2016 tarihinde yüzde 100 bağlı ortaklığımız Vestel Ticaret ile Compalead Electronics B.V. arasında bahsi geçen fabrikanın sahibi Compal Electronics Europe unvanlı şirketin hisselerinin alımına yönelik bir hisse alım sözleşmesi imzalanmıştır” denildi.

Tayvanlı Compal Electronics de yaptığı açıklamada, anlaşma kapsamında Polonya’daki LCD TV montaj fabrikasının Vestel’e satılacağını belirterek, işlemin dördüncü çeyrek sonlanmadan tamamlanmasının beklediğini duyurdu.

Haberin Devamı

Öte yandan Vestel Japon Sharp ile olan lisans anlaşmasının 2020 yılına kadar yürürlükte olduğunu ve lisansın geri alınmasına ilişkin taraflar arasında herhangi bir görüşme bulunmadığını duyurdu. Sharp ve Vestel arasında Eylül 2014’te imzalanan anlaşmaya göre Vestel, Avrupa’da kullanmak üzere Sharp’ın beyaz eşya marka lisansını almıştı.

2020 yılına kadar geçerli

Nikkei’de yer alan bir haberde, Sharp’ın marka lisansı hakkını geri alabilmek için Vestel ile görüşmelere başladığı belirtilmişti. Söz konusu haberlerle ilgili Vestel’den KAP’a yapılan açıklamada “Sharp Corporation’ın Sharp markası ile beyaz eşya üretimi ve Avrupa’da satış ve pazarlaması için şirketimizin yüzde 100 bağlı ortaklığı olan Vestel Ticaret’e vermiş olduğu marka lisans hakkını geri almak üzere şirketimiz ile görüşmelere başladığına yönelik haber gerçeği yansıtmamakta olup, şirketimize Sharp Corp. tarafından bu yönde bir talep iletilmemiştir” denildi.

Haberin Devamı

Avrupa küçüldü, biz büyüdük

VESTEL, ilk yerli OLED TV’sini de Berlin’deki teknoloji fuarı IFA’da tanıttı. Avrupa’da televizyon pazarında iddialı oldukların belirten Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, “2016 yılının ilk yarısında Avrupa’da TV pazarı yüzde 5’e varan küçülme oranları yaşarken biz Avrupa’da yüzde 30’un üzerinde büyüdük” diye konuştu.