Gazete Vatan Logo

Polis Zeynep taburcu oldu, anne hasreti bitti

Silopi’de aracı ateşe verilip ağır yaralanan ve GATA’ya kaldırılan 33 yaşındaki polis memuru Zeynep Özçelik 3 ay sonra taburcu edildi. Annesine hasret kalan kızı Elif’in özlemi bitti.

Silopi’de 26 Mart akşamı yol kesip kimlik kontrolü yapan bir grup gösterici, ilçe emniyet müdürlüğünde bekçi olarak görev yapan Nurettin Bal’ı durduramayınca otomobile molotofkokteyli fırlattı. Saldırı sırasında Nurettin Bal, polis memuru Zeynep Özçelik ve Kemal Aydemir yaralandı. Bal ile Aydemir hafif yanıklarla kurtulurken Zeynep Demirel Özçelik (33)’in kol, bacak ve yüzünün dahil olduğu vücudunun yarısı yandı. Olay sonrası Zeynep Özçelik Ankara GATA’ya sevk edildi. Tedavisi burada süren Özçelik’e burada doku nakli yapıldı.

Tedavisi sürecek...

Doku nakli yapılan yerler dokuyu kabul etmeye başlayınca da doktorlar tarafından yürümesinde bir sıkıntı görülmediğinden oda içerisinde yürümesine izin verildi. Bir süre sonra da yüzündeki ödem inmeye başladı. Tek sıkıntısı ise kızı Elif ve eşine bu sürede sarılamamasıydı. Kızı Elif ile normal odaya geçtiğinde ancak telefonla görüşebilen Zeynep Özçelik, Anneler gününde yanında olamadığı kızıyla o gün görüntülü konuşma gerçekleştirdi. Üç aylık tedavinin ardından ise sevindirici haber geldi. Tedavisi olumlu geçen Özçelik geçtiğimiz günlerde taburcu olarak evine döndü. Ankara’daki evlerinde Astsubay eşi Bekir İlkhan Özçelik ve kızı Elif ile hasret gideren polis Zeynep, bir süre daha kontrolleri için GATA’ya gidip gelecek.

Haberin Devamı

Özel ve eşi ziyaret etti

Yoğun bakımdan çıktıktan sonra odasında ziyaretçilerini ağırlayan Zeynep Özçelik’in düzenli ziyaretçileri arasında ise Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ve eşi Kamuran Özel ile birlikte Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar yer aldı. Olayla ilgili ise bir kişi tutuklandı.