Gazete Vatan Logo

Polis, evden kaçan kızı otele götürdü!

Evden kaçan 16 yaşındaki kızı emniyet müdürlüğü yerine otele götüren polis Ali Ş. ve arkadaşı Mehmet G. hakkında dava açıldı. Kızla birlikte olan Mehmet G.’nin 16 yıla kadar hapsi istendi.

Polis, evden kaçan kızı otele götürdü!

İstanbul’da yaşanan olay şöyle gelişti: Ailesiyle sorunları olduğu iddia edilen 16 yaşındaki I.Y., evden kaçtı. Gece karanlığında tek başına sokakta yürüyen I.Y yere düştü. İçlerinde polis Ali Ş. ile arkadaşı Mehmet G.’nin de bulunduğu 4 kişi kızı yerden kaldırdı. Ali Ş. polis olduğunu, kalacak yeri yoksa evine eşinin yanına bırakabileceğini, o da olmazsa bir otele yerleştirebileceğini söyledi. İki arkadaş I.Y.’yi isteği üzerine bir otele götürdü. Ancak I.Y.’nin üzerinden kimlik çıkmayınca otele giremedi. Genç kız iddiaya göre bu kez bir gece kulübüne gitmek istediğini söyledi. Gittiği gece kulübünde içtiği içkinin etkisiyle hiçbir şeyi hatırlamayan I.Y. ertesi gün kalktığında cinsel istismara uğradığını anladı. Mehmet G.’ye bağırarak odadan çıkan I.Y., kapıda ailesiyle karşılaştı. I.Y. ifadesinde, “Bana içtiğim şeyin enerji içeceği olduğunu söylediler. Gerisini hatırlamıyorum” dedi.

Polis: “İftiraya uğradım”

Olaydan sonra tutuklanan sanık Mehmet G. ise ifadesinde, “Bana 20 yaşında olduğunu söylemişti. Rızasıyla ilişkiye girdim. Herhangi bir zorlama olmadı. Eşyaları toplarken ailesi aşağıda kapıdaymış. Ben de yukarı kaçtım” dedi. Polis Ali Ş.’de, “Olay günü mağdurenin bir taksiden atıldığını gördük. Polis merkezine götürmek istedim. Ama kabul etmedi. Bir otele yerleştirdim ve oradan ayrıldım. Mehmet G., müştekiyle ilgileneceğini söyledi. Ben mağdureye aslında iyilik ettim. Asıl ben mağdurum. Bana iftira atmış” diyerek suçlamayı reddetti. Savcılık, Mehmet G.’nin “Alıkoymak ve cinsel istismar” suçundan 8 yıl 3 aydan 16 yıla kadar, polis Ali Ş.’nin de “Evi terk eden çocuğu ailesi ve yetkili makamlara haber vermeyip yanında tutmak” suçundan 3 aydan 1 yıla kadar hapis istemiyle yargılanması istendi.

Haberin Devamı