Gazete Vatan Logo

Polis babasını uyarmış!

DHKP-C örgütünün toplantılarına katıldığı söylenmiş

Polis babasını uyarmış!

Gezi Parkı ile ilgili Okmeydanı’nda çıkan olaylar sırasında başına isabet eden kapsül ile ağır yaralanan 14 yaşındaki Berkin’in babasını 10 gün önce çağıran Terörle Mücadele Şubesi yetkilileri, oğlunun DHKP-C örgütünün toplantılarına katıldığını söyleyip, önlem almasını istemiş.

Okmeydanı’nda 15 Haziran’da Gezi Parkı ile ilgili eylem yapan bir gruba polisin müdahalesi sırasında Berkin Elvan başına gelen biber gazı kapsülü nedeniyle ağır yaralandı. Yaşlaşık 1.5 aydır Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’nde tedavi gören Berkin hakkında farklı iddialar var. Ailesi, Berkin’in olay günü ekmek almak için evden çıktığını ve olaylara karışmadığını iddia ediyor. Berkin’in tedavi gördüğü hastanenin ve polisin iddiası ise farklı...


Üzerinden patlayıcı çıktı

Polise göre 14 yaşındaki Berkin, yasadışı DHKP-C örgütüne bağlı Gençlik Federasyonu’nun düzenlediği toplantılara katılıyordu. Örgüt 15 Haziran’da eylem çağrısı yaptı. Elvan bu çağrıya uyarak katıldığı eylem sırasında yaralandı. Elvan, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Acil Servis’e girişi sırasında hastanenin özel güvenlik görevlilerinin yaptığı aramada üzerinden bir paket patlayıcı madde çıktığı tespit edildi. Patlayı maddeler ise 16 Haziran 2013 tarihinde tutanak karşılığında hastane polisine teslim edildi.

Babası emniyete çağrıldı

Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, örgütün Gezi Parkı eylemlerini bahane ederek çok sayıda eylem düzenleyeceği duyumu üzerine yakın izleme başlattı. Yapılan çalışmalarda 14 yaşındaki Berkin’in örgütün tuzağına düşmek üzere olduğu tespit edildiği için ailesi uyarıldığı ortaya çıktı. Berkin’in babası Sami Elvan’ın, 5 Haziran’da İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne çağrılıp, küçük yaştaki oğlunun katıldığı toplantı ve eylemler ile ilgili bilgi verildiği ve önlem alması gerektiğinin söylehdiği de öğrenildi.

Aile ve polisten farklı iddialar

Berkin’in babası Sami Elvan, oğlunun ekmek almak için evden çıkarken vurulduğunu iddia edi-yor. Emniyet yetkilileri ise Berkin’in eylemlere katıldığını, yaralandıktan sonra üzerinden çıkan patlayıcıların tutanakla hastane polisine teslim edildiğini söylüyor.

Haberin Devamı