Gazete Vatan Logo

Polis: Taslak kitaba el koymuyoruz, sonra...

KCK soruşturması kapsamında bazı Sendikalara dün düzenlenen operasyonda çeşitli illerde 149 kişi gözaltına alındı. Polis, fotoğraf sanatçısı Mehmet Özer’in evinde yaptığı aramada bulduğu kitap taslağını ise “Taslak kitap almıyoruz, sonra başımız belaya giriyor” diyerek almadı.

Özel Yetkili Ankara Savcılığı’nın 2009’dan bu yana yürüttüğü “KCK’nın kamu çalışanları kadın örgütlenmesi” soruşturmasında KESK ve buna bağlı SES, Tüm Bel-Sen ve Eğitim-Sen sendikalarına baskın yapıldı.

Aramaların ardından 18 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan bazı isimler şöyle: KESK MYK üyesi ve Kadın Sekreteri Canan Çalağan, SES’in eski Genel Başkanı ve hâlâ Kadın Sekreterliği görevini sürdüren Bedriye Yorgun, Tüm Bel-Sen Kadın Sekreteri Güler Elveren, Eğitim-Sen Ankara Şube Kadın Sekreteri Güldane Erdoğan, SES Ankara Şube Kadın Sekreteri Nurşat Yeşil, SES üyeleri Belkıs Yurtsever, Özden Özmen Gök,Hülya Saruhanoğlu, eski KESK Kadın Sekreteri Songül Morsümbül, Eğitim-Sen üyeleri Şefika Şimşek, Evrim Özdemir, Hatice Kahraman, Leman Hız ve BES üyesi Leman Kiraz.

POLİS: “TASLAK KİTAP ALMIYORUZ, BAŞIMIZ BELAYA GİRİYOR”

Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre Ankara’da ayrıca KCK operasyonu yürüten Özel Yetkili İstanbul Savcılığı’nın talimatı üzerine arasında fotoğraf sanatçısı Mehmet Özer’in de bulunduğu 3 kişi gözaltına alındı. Özer’in Ankara’daki evini sabah 05.00 sularında basan polis çok sayıda fotoğraf ile bunların bulunduğu 200 CD’ye el koydu. Özer’in gazeteci kızı Çınar Livane Özer’in bilgisayarı dahi götürüldü. Polis, aramalar sırasında fotoğraf konusunun işlendiği bir kitap taslağını inceledi. Özer’in “Bu haftaya basılacak kitabımın taslağıdır” demesi üzerine polisin, “Taslak kitap almıyoruz, sonra başımız belaya giriyor” dediği kaydedildi.

İSTANBUL’DA 42 GÖZALTI

KCK soruşturmasını yürüten Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Bilal Bayraktar’ın talimatıyla İstanbul’un çeşitli ilçeleri ile 30 ilde eşzamanlı operasyon düzenlendi. İstanbul’daki operasyonda geçen hafta Zeytinburnu, Küçükçekmece, Beyoğlu ve Maltepe’de bombalı saldırı ve araçların kundaklanma olayına karıştıkları ileri sürülen kişilerin de aralarında bulunduğu 42 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır’daki operasyonda Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri İsmet Mikailoğulları, Sanayi Mahallesi’ndeki evinde yapılan aramanın ardından gözaltına alındı. Van Belediye Başkan Yardımcısı Gülbahar Orhan, Gürpınar Tarım İlçe Müdürü Necip Altunli, Mersin’de eski KESK Kadın Sekreteri Songül Morsümbül’de bulunuyor.
Adana’da ise önceki gün gözaltına alınan 41 kişiden 15’i tutuklandı.

Operasyon düzenlenen iller ve detayları ise şöyle:

İZMİR


İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin KCK'ya yönelik İzmir, Aydın, Antalya ve Denizli'de belirlenen adreslere eş zamanlı düzenlediği operasyonda, aralarında BDP ilçe yöneticilerinin de bulunduğu 2'si kadın 11 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.
Zanlıların adreslerinde çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildiği emniyetteki sorgularının ardından perşembe günü İzmir Adliyesine sevk edilmesinin beklendiği bildirildi.

BATMAN

Batman Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

“PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması içerisinde faaliyet göstererek kırsal alana eleman ve lojistik destek sağlayan, esnafa zorla kepenk kapattıran, ilimizde meydana gelen yasadışı olayları organize eden ayrıca güvenlik güçlerine resmi ve özel araçlara işyerlerine yönelik olarak taşlı, molotofkokteylli, havai fişekli ve parça tesirli bombalı saldırıda bulundukları tespit edilen şahıslara yönelik olarak 13.02.2012 günü başlatılan operasyon neticesi, il merkezli ve ilçelerde 24 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.”
Bu kişilerin evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ve yasa dışı yayının ele geçirildiği belirtilen açıklamada, şüphelilerle ilgili adli tahkikatın devam ettiği bildirildi.
Batman'da daha sonra operasyonlar çerçevesinde 9 kişi daha gözaltına alındı.

ADANA

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, izinsiz gösterilerin sıklıkla yapıldığı mahallelerde Özel Harekat Şube Müdürlüğüne bağlı polislerinin de katıldığı operasyonla 11 kişi gözaltına alındı.
Zanlıların Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki sorgusunun sürdüğü bildirildi.

İSTANBUL

İstanbul'da, İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlükleri ekipleri tarafından düzenlenen operasyonlarda 42 kişi gözaltına alındı.

Bu kişilerle birlikte patlayıcı madde yapımında kullanılan malzemeler ile örgütsel dokümanlar ele geçirildi.
Yakalanan bazı kişilerin, banka ATM'leri ve araçların yakılması, ses bombalı saldırı ve izinsiz yürüyüş düzenleme olaylarına karıştıkları bildirildi.
KCK'ya yönelik operasyonlar kapsamında ayrıca, Fatih ve Sultangazi'de polise karşı silahlı eylem hazırlığı içerisinde olduğu öne sürülen 4 kişi gözaltına alındı.
Bu kişilerden 4 adet tabanca ile örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

İstanbul polisi tarafından operasyonlar kapsamında toplam 46 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

DİYARBAKIR

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, operasyonlar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda gerçekleştirildi. Gözaltındaki 9 zanlının Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde sorgusu sürüyor.

VAN

Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik özel yetkili Van Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğince yürütülen soruşturmada, 5 kişiyi gözaltına aldı. Kentte, İstanbul ve İzmir merkezli KCK soruşturmaları kapsamında da 3 kişi yakalandı.

HAKKARİ

Hakkari Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de İstanbul'da yürütülen KCK soruşturması kapsamında sabah erken saatlerde yaptıkları operasyonda 5 kişiyi gözaltına aldı. Zanlıların işlemlerinin ardından İstanbul'a gönderilebilecekleri belirtildi.

GAZİANTEP

Gaziantep Emniyet Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, güvenlik güçleri, KCK'nın, Gaziantep kent merkezinde bazı faaliyetler içerisinde bulunduklarını tespit etti. Belirlenen adreslere Özel Harekat Şube Müdürlüğüne bağlı timlerin de katıldığı eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda, 10 kişi gözaltına alındı.

DENİZLİ

Denizli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, belirlenen adreslere eş zamanlı düzenlediği operasyonlarda, 2 kişiyi gözaltına aldı.

MUŞ

Muş İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, sabah saatlerinde Bulanık ilçesine bağlı Erentepe beldesinde, terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya üye olduğu gerekçesiyle 1 kişiyi gözaltına aldı.

MERSİN

Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyon kapsamında S.G.Ç, S.M, H.V, M.A, İ.Ö. ile A.Ç. gözaltına alındı.
Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada, bazı evrak ile bilgisayar harddisklerine el konulduğu öğrenildi.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da düzenlenen operasyonda 3 kişi gözaltına alındı. 3 zanlının Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde sorgusu sürüyor.

ŞIRNAK

Şırnak Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda gerçekleştirilen operasyonlarda Şırnak il merkezi ve ilçelerinde toplam 6 kişi gözaltına alındı.

BİTLİS

KCK'ya yönelik operasyon kapsamında Bitlis'te 1 kişi gözaltına alındı.
Gözaltına alınan N.M.G'nin sorgusunun Bitlis Emniyet Müdürlüğü’nde sürdürüldüğü, sorgusunun ardından İstanbul'a gönderilebileceği bildirildi.

Haberin Devamı