Gazete Vatan Logo

PKK’nın en büyük sığınağı çökertildi

Tunceli’de PKK’nın ana karargah olarak kullandığı en büyük sığınağı ele geçirildi. 100 metrekarelik sığınakta, toplantı salonları, eğitim alanı olduğu ve örgütün Dersim sorumlusunun da burada kaldığı belirlendi

PKK’nın en büyük sığınağı çökertildi

Tunceli’de güvenlik güçlerinin yaptığı teknik takip ve istihbaratta, PKK’nın sözde Dersim eyaleti sorumlusu ’Seyithan’ kod adlı teröristin de aralarında olduğu 50 kadar PKK’lının Ovacık ilçesinin Yenikonak köyü ile Havaçor Vadisi’nin iç kesimlerindeki Kurudere mevkiinde bulunduğunu belirledi. PKK’lıların yerleri teknik cihazlarla tespit edildikten sonra önceki gün Tunceli Jandarma Bölge ve İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı jandarma özel harekat timleri tarafından sabahın ilk ışıklarıyla birlikte uçar birlik harekatı düzenlendi.

7-8 saat önce kaçmışlar

PKK’lıların askerlerin operasyonlarını fark ederek, sığınak ve mağaraları 7-8 saat önceden terk ederek Aliboğazı mevkiine doğru kaçtıkları belirlendi. Tunceli Valiliği, güvenlik güçlerinin Kurudere mevkiinde düzenlediği operasyonda PKK’lıların barındığı 4 sığınak bulunduğu açıkladı. Bulunan sığınaklarından birinin teröristlerin Türkiye’de ele geçirilen en büyüğü olduğu belirtilirken, 100 metrekarelik sığınakta, toplantı salonları, eğitim alanı, bölgedeki teröristlerin buluşma noktası olduğu ve örgütün sözde Dersim sorumlusunun da bu sığınakta kaldığı belirlendi.


5 ay sığınakta kalmışlar

PKK’lı teröristlerin sığınakta yaklaşık 5 ay boyunca kaldıkları ve hiçbir şekilde teknik cihaz kullanmadıkları, sadece 25 Nisan 2012 gecesi büyük sabit telsiz ile Kuzey Irak’taki örgüt karargahı ile irtibat kurarak görüşme yaptıkları ve telsiz görüşmesi yapan grubun yeri anında tespit edilince bölgeye operasyon düzenlendiği öğrenildi. PKK’lıların bu sığınağı Tunceli, Bingöl, Erzurum, Sivas ve Karadeniz Bölgesi’nin bağlı olduğu sözde Dersim eyaleti karargahı olarak kullandıkları ortaya çıkıt.

Telsizi bırakıp kaçtılar

PKK’lıların kaçarken, Kuzey Irak’taki yöneticileriyle irtibat kurdukları büyük telsizi de sığınakta bıraktıkları belirtildi. Valiliğin verdiği bilgilere göre, Tunceli İl Jandarma Komutanlığı’nca 26 Nisan 2012 günü Ovacık’ta yaptığı operasyonda 1 büyük sabit telsiz, 2 el telsizi, 1 güneş enerjisi paneli, 1 gece görüş dürbünü, 2 gündüz görüş dürbünü, 1 televizyon, 1 uydu alıcısı, 2 radyo, 1 DVD okuyucusu, 2 kart okuyucu, 2 kaset, 25 kilogram patlayıcı yapımında kullanılan amonyum nitrat, 1 ampermetre, 1 cep telefonu bataryası ile birlikte bol miktarda gıda maddesi ve muhtelif giyim malzemesi ele geçirildi.

Haberin Devamı