Gazete Vatan Logo

PKK’lılar halka ateş açtı!

PKK’lılar halka ateş açtı!

Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerinde sokağa çıkma yasağı dün geceden itibaren başladı. Cizre’de vatandaşların ilçeden çıkışını engellemek için PKK’lı teröristler, Nusaybin ve İdil caddelerinde durdurdukları araçların kontak anahtarlarına el koyarak, yolları ulaşıma kapattı.

Bir çocuk yaralandı

Bu sırada durmayan bir araca teröristler, uzun namlulu silahla ateş açtı. Saldırıda, araçta bulunan Mevlüde İğdi (15), merminin kafasına isabet etmesi sonucu ağır yaralandı. Cizre Devlet Hastanesine kaldırılan İğdi, ilk müdahalenin ardından Şırnak Devlet Hastanesine sevk edildi. PKK’lı teröristlerin karayolunu kapatması üzerine aileler, yaya olarak ilçeden ayrıldı.

Cizre ve Silopi’ye dün öğleden sonra zırhlı araçlar ve otobüslerle asker ve polis özel harekat timleri sevk edildi. Dün akşam saatlerinden beri uçaklarla Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı’na getirilen asker ve polis özel harekat timleri, havadan helikopterle karadan da frekans karıştırıcı Jammer’li araçlar eşliğinde Kirpi araçları ve otobüslerle Cizre ve Silopi ilçelerine götürülerek, burada konuşlandırıldı.

Haberin Devamı

Nusaybin’de de yasak başladı

Mardin’in Nusaybin ilçesinin 4 mahallesinde ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Nusaybin Kaymakamlığı, Abdulkadirpaşa, Fırat, Dicle ve Yenişehir mahallelerinde dün saat 16.00’dan itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı. Nusaybin’in 4 mahallesinde en son 6 Aralık’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı 9 Aralık günü sona ermişti.

Yasak alışverişi!

Dün sabah vatandaşlardan imkanı olanlar ilçeleri terk ederken, kalanlar ise fırın ve marketlere akın ederek alışveriş yaptı.