Muhteşem ikili döndü

Murat Cemcir ve Ahmet Kural ikilisinin döktürdüğü ‘Çalgı Çengi İkimiz’, bugün vizyonda. Rasim Öztekin’in usta oyunculuğu ile birleşen filmde, mafyadan kurtulmaya çalışan ikilinin yaşadıkları, zor günlerde keyifli bir izleme sunuyor.

2011 yılında seyirci ile buluşan ‘Çalgı Çengi’ gişede iyi bir sonuç elde edemese de Türk televizyon ve sinema dünyasının Murat Cemcir ve Ahmet Kural ikilisi ile tanışmasını sağladı. Ayrı ayrı işlerde yer alan ikilinin enerjisi, paslaşmaları, birbirlerini tamamlamaları resmen gelecek işlerin habercisi oldu. Hemen ardından gelen ‘İşler Güçler’ dizisi ile aranan komedi ihtiyacı karşılandı. Çok sevdik... Onlar da bu ilginin karşılığını sürekli yeni işler üreterek verdi. Bugün vizyona giren ‘Çalgı Çengi İkimiz’in benim için ayrı bir yeri var. Serinin ilk filmini sevmek bir tarafa, yıllarca oyunculuk sektöründe var olmaya çalışan bu adamların ne zorluklarla bu filmi çektiklerini öğrenince önüme çıkana tavsiye etmiştim. “İzleyin, bir yararı olsun onlara” demiştim :) Tabii ki bir tek benim sayemde değil ama benim gibi düşünenler ve kulaktan kulağa filmin kalitesinin yayılmasıyla internet üzerinde izlenme rekorları kırmıştı film.

Haberin Devamı

Resmi mafya müzisyenliği

Tam 6 yıl sonra Gürkan (Ahmet Kural) ve Salih (Murat Cemcir) ikilisi ile tekrar buluşuyoruz. Düğün, kına ve nişan gibi önemli günlerde müzisyenlik yapan ikilimiz ilk filmde, görmemeleri gereken bir cinayete tanıklık etmiş ve mafyanın verdiği görevleri yerine getirmek zorunda kalmıştı. Ankaralı iki teyzeoğlu, hiç istemedikleri işlerin içinde bulmuşlardı kendilerini.

‘Çalgı Çengi İkimiz’in açılışında, ikilinin mafya tarafından resmi düğün şarkıcılığına terfi ettirildiğini görüyoruz. Yıllardır mafyanın tüm organizasyonlarında şarkılarıyla ortama neşe katan ikilinin içi kan ağlıyor. Maaşlarını alamıyorlar. Gel denildiğinde geliyor, git denildiğinde gidiyorlar. Fakat bu işin ömür boyu böyle sürmeyeceğinin de farkındalar.

Sevdiği kız ile evlenmek isteyen Salih ve Gürkan, mafyadan ayrılmanın yollarını arıyorlar. Tüm korkularına rağmen ayrılık konuşmasını yapıyorlar ama bir şartla mafyadan çıkmalarına izin veriliyor: Şarkı söyleyecekleri düğündeki nikah memurunu kaçırmaları... Tabii bizimkilerin saflığı ile işler sarpa sarıyor ve birbirinden tuhaf olaylar yaşanıyor.

Haberin Devamı

Kız istemenin binbir yolu

Öncelikle elbette ki Salih ve Gürkan ikilisini, hem de yaşadığımız bu kötü günler içinde beyazperdede görmek bir nebze de olsa yüzleri güldürüyor. Kısa süreliğine de olsa sıkıntılarımızı kapı arkasında bırakmamıza yardımcı oluyorlar. Ve sessizliğe bürünen eğlence ile sanat dünyasında bir ışık yakıyorlar.

Ancak, ben biraz daha ilk filmdeki sıcaklığı hissetmeyi isterdim. Filmdeki fazla tesadüfi olaylar hikayeden oldukça uzaklaşmamıza neden oluyor. Sahne sahne yapılan ince espriler ile yetiniyoruz. Özellikle Salih’e kız isteme sahnelerinde...

Ayrıca, süre olarak bir 10-15 dakika daha kısa olması eminim çok daha iyi bir izleme keyfi sunacaktır.

Diğer yandan Rasim Öztekin’in para peşindeki Bünyamin karakteriyle filmde olması müthiş olmuş. Ustalığı her saniye hissediliyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR