Gazete Vatan Logo

Peygambere hakaretten idam edildi

İran'da yaşayan 37 yaşındaki Mohsen Amir-Aslani, Yunus Peygambere hakaret etmekten ve Kur'an-ı Kerim farklı tarzda yorumlamaktan suçlandı ve daha sonra idam edildi.

DAHA ÖNCE DE TUTUKLANDI

İran'daki insan hakları eylemcilerine göre, Mohsen Amir-Aslani topluma aykırı dini inanca sahip olmaktan dolayı geçen hafta İran'da suçlu bulundu.

'KUR'AN-I KERİM'İ OKUMA' TOPLANTILARI

Amir-Aslani, Müslümanlığa ters düşen eylemleri yüzünden 9 yıl önce de tutuklanmıştı. Ailesi, Amir-Aslani'nin psikoterapi ve Kur'an okuma konularında toplantılar düzenlediğini ve Kur'an-ı Kerim ile ilgili kendi yorumlarını bu toplantılarda anlattığını söyledi.

TOPLANTILARI YÜZÜNDEN İDAM EDİLDİ

Mohsen Amir-Aslani, Müslümanlık ile ilgili yenilikler ortaya çıkarmaya ve bunları dünya çapında yaymaya çalıştığı için geçen hafta idam edildi. İnsan hakları eylemcileri, Amir-Aslani'nin dini görüşlerinden ve Kur'an-ı Kerim'de geçen Yunus Peygamber ile ilgili kısmı, sembolik bir masal gibi yorumlamasından dolayı idam cezasına çarptırıldığını açıkladı.

Haberin Devamı

İRAN, YASADIŞI CİNSEL İLİŞKİDEN DOLAYI İDAM EDİLDİĞİNİ AÇIKLADI

İdam kararını veren İran'daki yargı sistemi, Amir-Aslani'nin idamının dini düşüncelerinden dolayı gerçekleştiği iddiasını reddetti.

Yetkililer, Amir-Aslani'nin düzenlediği faaliyetlerde, bir çok kişi ile yasadışı cinsel ilişki yaşadığını iddia etti. Düzenlediği eylemlerde dinle ilgili kabul edilebilir bir Kur'an-ı Kerim yorumu yapmadığını ve bu faaliyetlerin yasal izni olmadığını açıkladı.

DÜŞÜNCELERİNİ YAYMAK İÇİN KİTAPÇIK DAĞITMIŞ

Kimliğini vermek istemeyen bir kişi, New York'ta kurulan, İran'daki İnsan Hakları için kurulan Uluslararası Kampanya grubuna (International Campaign for Human Rights in Iran) konuşarak, Mohsen'in evinde verdiği faaliyetlerde 'Kur'an'ı yorumlama' başlığıyla kendi tarzıyla Kur'an-ı Kerim'i açıkladığını belirtti. Mohsen, düşüncelerini yaymak için de kendi yazdığı kitapçığı dağıttığını da ekledi.

İsmini vermek istemeyen diğer kaynaklar ise, isthbarat bakanlığının olayın arkasında olduğunu açıkladı. Mohsen'in ilk başta tutuklanmasının sebebinin İslam'ı kendi tarzıyla yorumlaması olduğu fakat daha sonrasında Yunus Peygamber'e hakaretler ettiği için ve evlilik dışı cinsel ilişkiler yaşadığı için olduğu da belirtildi.

Haberin Devamı

EŞİ, AMİR-ASLANİ'NİN DİNİ İNANCINDAN DOLAYI İDAM EDİLDİĞİNİ SÖYLEDİ

İran hukuku, cinsel ilişkilerine yönelik iddialar ile ilgili kanıtları olduğunu belirtirken, Roozonline adlı bir internet sitesine konuşan Amir-Aslani'nin eşi Leila ise, iddia edilen kanıtların olmadığını açıkladı.

Leila, eşinin suçlu bulunarak idam edilmesinin tek sebebinin onun dini görüşlerinden kaynaklandığını ifade etti.