Gazete Vatan Logo

Peşmerge Komutanı: IŞİD takatten düştü

Peşmerge Komutanı: IŞİD takatten düştü

Kobani'deki son durumu anlatan Peşmerge komutanı “IŞİD oldukça takatten düşmüş durumda. Büyük zarar gördüler" dedi...

Kobani’de bulunan peşmerge komutanı, IŞİD’in sonunun yaklaştığını ve savaşın geleceğinin Kürtler’in lehine olduğunu söyledi.

Rûdaw’a konuşan Kobani’deki Peşmerge Güçleri Komutanı Ehmed Gerdi, kentteki durumun sakin olduğunu ve sadece karşılıklı top atışlarının yapıldığını bildirdi. Gerdi, şöyle konuştu:

“IŞİD oldukça takatten düşmüş durumda. Büyük zarar gördüler. IŞİD’in sonu yaklaşıyor ancak kaç gün içinde tamamen yok olacaklarını söyleyecek noktada değilim. Ancak gün be gün güçlerini kaybediyorlar ve bu durum karşısında peşmergeyle YPG’nin morali yükseliyor.”

YPG ve Peşmerge Güçleri arasındaki birliktelikle ilgili olarak da Gerdi, eksiksiz bir koodinasyon olduğunu ve her planı birikte yaptıklarını ifade etti.

Ehmed Gerdi, Kobani’de bulunan peşmergelerin, gönderilecek yeni bir birlikle görev değişimi yapacağını ancak bunun ne zaman gerçekleşeceği konusunda bilgisi olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Peşmerge komutanı, Kobani’ye daha fazla fazla peşmerge gelmeyeceğini de sözlerine ekledi.

IŞİD örgütü mensupları, Rojava’nın Kobani kentini sabahın erken saatlerinden itibaren roket ve havan topuyla vuruyor.

Uluslararası koalisyonun savaş uçakları da, öğleye doğru kentin güney tarafında bulunan bir IŞİD mevzisini bombaladı.

"EV EV SOKAK SOKAK İLERLİYORUZ"

Kobani Kantonu Eşbaşkanı Enver Müslim, IŞİD’e takviye desteğin sürdüğüne dikkat çekerek, “İlerlememiz var ev ev, sokak sokak ancak savaş daha da sürecek” dedi.

Binaların enkazı altında çok sayıda IŞİD’li cesedi oluğunu belirten Müslim, şöyle devam etti:

“Peşmerge YPG’ye destek için Kobani’de. Özgür Suriye Ordusu da 8 aydır burada. Ortak hareket ediliyor. IŞİD’e karşı birlikte savaşılıyor.”

Kobani’de 20-30 bin arasında sivil olduğunu dile getiren Müslim, katliam tehlikesinin sürdüğünü dile getirerek, yardım koridoru açılması çağrısında bulundu.

IKBY Başkanlığının resmi sitesinde yayımlanan açıklamaya göre, Barzani, Peşmerge Bakanı Mustafa Seyid Kadir, Genel Sekreteri Cabbar Yaver ve diğer askeri yetkililerle Kerkük'ün güneyindeki birlikleri ziyaret etti.

Haberin Devamı

BARZANİ: IŞİD ŞU ANDA CAN ÇEKİŞİYOR

Barzani, Kerkük'ün 12 kilometre güneyindeki Mektep Halid ve Telelwerde bölgesindeki "başarıdan dolayı Peşmerge'yi tebrik ederek, bu zaferle teröristlerin önünün kesildiğini" belirtti.

Çatışmalarda hayatını kaybeden Peşmergeler için üzüntüsünü dile getiren Barzani, "Kürdistan'ın bütün şehitleri benim çocuklarım ve akrabalarımdır. Ailelerinin üzüntüsünü kendi üzüntüm olarak kabul ediyorum" ifadesini kullandı.

Barzani, Peşmerge güçlerinin, "teröristleri" bütün cephelerde hezimete uğratmayı başardığını vurgulayarak şunları kaydetti:

"Peşmerge, IŞİD teröristlerine öldürücü darbeler vurarak püskürtmüştür. O yüzden teröristler, IŞİD şu an can cekişiyor. Yok olmaya doğru gidiyor. Karatepe, Celavle, Musul Barajı ve Haraberut cephelerindeki zaferler, Peşmerge'nin çelikten iradesini ispatlamıştır. Bu zaferler aynı zamanda hiçbir gücün, halkımızın özgürlük iradesinin karşısında tutunamayacağını göstermiştir."

Haberin Devamı