Gazete Vatan Logo

PEGIDA dağılıyor iddiası...

Almanya’nın Dresden kentinde kurulan “Batı’nın İslamlaşmasına karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA)” hareketinin Basın Sözcüsü Kathrin Oertel ile organizasyon ekibinden 4 kişi istifa etti.

PEGIDA’ya ait sosyal paylaşım sitesi Facebook’tan yapılan açıklamada, aldığı yoğun tehditler, düşmanlıklar ve çalışma hayatında uğradığı dezavantajlar üzerine Oertel’in görevinden istifa ettiği ve dinlenmeye ihtiyaç duyduğu belirtildi. Organizasyon ekibinde yer alan Thomas Tallacker’in de PEGIDA hareketindeki faaliyetlerinden dolayı iş hayatında zarara uğradığı gerekçesiyle geri çekildiği ifade edilen açıklamada, yeni yönetimin gelecek günlerde belirleneceği kaydedildi. Organize ekibinde yer alan Bernd-Volker Lincke, Achim Exner ve Rene Jahn’nın da ayrıldığı bildirildi.

2 Şubat gösterisi iptal

Öte yandan Dresden Belediyesi Sözcüsü Kai Schulz, PEGIDA’nın 2 Şubat Pazartesi için planladığı gösteriyi iptal ettiğini bildirdi. PEGIDA’nın kurucusu Bachmann, Adolf Hitler’in saçını ve bıyığını taklit ettiği fotoğrafını ve yabancı düşmanlığı içeren ifadelerini sosyal paylaşım sitesinden paylaştığı ortaya çıkması ve savcılığın soruşturma başlatması üzerine görevinden istifa etmişti.

Haberin Devamı