Gazete Vatan Logo

Paris tarihine ışık tutan fotoğraflar

Notre Dame de Sion Fransız Lisesi’ndeki “Dün ve Bugün Paris” sergisi, sanatseverleri fotoğraflarla Paris yolculuğuna çıkarıyor ve şehrin tarihine ışık tutuyor.

Paris tarihine ışık tutan fotoğraflar

Türkiye’nin en köklü okullarından olan Notre Dame De Sion Fransız Lisesi her sene düzenlediği üç büyük sergiden ilkini okul bünyesindeki La Galeri’de sanatseverlerle buluşturuyor. Geçmişte Berlin Duvarı’nın yıkılışıyla ilgili 2009’da düzenlenen serginin ardından okul bu defa Paris şehrini mercek altına alıyor.

Sipa Press’in işbirliğiyle gerçekleşen “Dün ve Bugün Paris” fotoğraf sergisi, bu şehrin hikâyesini önemli yer, kişi ve olaylarla birlikte gündelik hayattan da sahneler göstererek anlatıyor.

Notre Dame de Sion Fransız Lisesi’nde sanatseverlerle 23 Ekim’de buluşacak sergi, Sipa Press Ajansı’nın çok sayıda fotoğrafçısının gözünden, 1940’lardan günümüze kadar uzanan süreçte Paris’i ele alıyor. Siyah-beyaz ve renkli 74 fotoğraf; yazar, politikacı, aktör, komedyen, şarkıcı, dansçı, ressam, moda tasarımcısı gibi birçok ünlü kişiyi ve Parisliler’i tanıtıyor. (Sergi, 21 Aralık 2017 Perşembe gününe kadar (pazar günleri hariç) her gün 11:00-18:00 arasında (gösteri veya konser olan akşamlar 19:30’a kadar) ziyaret edilebilir.

Haberin Devamı

Fransa’nın İstanbul Başkonsolosu Bertrand Buchwalter ve özel davetlilerin katılımıyla gerçekleşecek özel açılış gecesi ise lisede bu akşam 18:30’da düzenlenecek.

Ayrıca İstanbul Fransız Kültür Merkezi’nde fotoğraf sanatçısı Nadar’ın 1854-1880 arasında çektiği ünlü şahsiyetlerin portreleri de 15 Kasım’dan itibaren görülebilecek.