Gazete Vatan Logo

Ozon ile ağrılarınızı azaltabilirsiniz

Uzm. Dr. Figen Atak, diz ve diğer eklemlere uygulanan ozon gazı enjeksiyonun ağrı ve iltihabı azaltmaya yardımcı olduğunu belirtti.

Ozon ile ağrılarınızı azaltabilirsiniz

Ozon tedavisinde aktif oksijen (oksijen ve ozon - O3 karışımı) enjeksiyon tekniği ile doğrudan sorunlu alana iletilir. Minimal invaziv olan bu tedavi, medikal ozonun doğrudan iltihaplı dokuya rejeneratif ve antienflamatuar etki etmesini sağlar. Ozon, hasarlı hücrelerinizi onarma ve yeniden oluşturma gücüne sahip kendi kök hücrelerinizi aktive ederek eklemlerde ciddi hasara sahip olan hastalar için bile ağrıyı hafifletebilir ve dokuyu rejenere etmeye başlayabilir. Ozon ayrıca, serbest radikal istilası üzerinde kontrol sahibi olan doğal antioksidan sisteminizi de aktive eder, hücre hasarı ise da ağrıya neden olan kronik inflamasyondan kaynaklanır. Ozon enjeksiyonları dolaşımı arttırır ve kolajen ve kıkırdak sentezi üretimini teşvik eder. Ozon hemen hemen tüm hastalık koşullarında kilit sorunlara hitap eder: oksijen iletimi, dolaşım ve bağışıklık sistemi fonksiyonu.

Ozon tedavisi ile tedavi edilebilen ağrılar

Ozon tedavisi ile tedavi edilen koşullar arasında diz ağrısı, omuz ağrısı, eklem ağrıları ve artrit ağrısı yer alır. Ozon tedavisi; kas ve fibromiyalji gibi ağrıların tedavisinde de başarılı bir şekilde uygulanmaktadır. Bunun için öncellikle kasların tetik noktaları belirlenir. Tetik noktaları bölgedeki otonom sinir sistemini etkileyerek ağrıya neden olan bölgelerdir. Tüm bu tetik bölgeleri kontrol altındaysa ve bir kas gerilmesi olduğunda ya da düşme, yanlış bir şekilde uyuma, ters bir hareket yapma durumunda ağrıyı tedavi etmek çok daha kolaydır ve vücut çok daha iyi tepkiler verir.

Haberin Devamı

Bu gibi durumlarda ortaya çıkan ağrılarda ozon tedavisi ile %80 oranında başarı sağlanabilir. Ozonun vücuda doğrudan sorunlu alana bölgesel olarak veya genel olarak kana verilmesi ile oksijen oranının artması sağlanır. Arteryel plakları parçalayarak dolaşımı iyileştirebilir, beyaz kan hücrelerinin üretimini uyararak bağışıklık sistemini güçlendirebilir, karaciğerin temizlenmesine yardımcı olur ve birçok kronik hastalığın doğrudan iyileştirilmesine katkı sağlar.