Gazete Vatan Logo
Magazin Özgürlüğün sesi ‘Bilal’

Özgürlüğün sesi ‘Bilal’

Özgürlüğün sesi ‘Bilal’ filminin galası, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla gerçekleşti

Özgürlüğün sesi ‘Bilal’

Dünyanın en güçlü yapım şirketlerinden Barajoun’un 30 milyon dolar bütçesi, Walt Disney ve Pixar’dan toparlayarak oluşturduğu 250 kişilik Hollywood’un dev animasyon ekibi ile 3 yıllık sürede tamamladığı yeni yapımı ‘Özgürlüğün Sesi BİLAL’ önceki akşam gerçekleşen protokol gösterimi ile vizyona girdi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın katıldığı filmin galasına ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile Enerji Bakanı Berat Albayrak da katıldı. Galada şehit aileleri de çocukları ile birlikte ağırlandı.

Film, İslam aleminde Ezan’ı ilk okuyan Müslüman olarak bilinen Bilal-i Habeş’in çocukluğu ile başlayan ve ömür boyu sürecek olan özgürlük ve inanç mücadelesinin muhteşem bir hikaye ve teknik ile beyazperdeye aktarılmış hali... Filmde, ‘Bilal’ karakterini Diriliş Ertuğrul dizisi ile Türk izleyicinin gönlünde taht kuran Engin Altan Düzyatan seslendiriyor.

Kendi sesimden etkilendim

Filmde Hz. Hamza’yı seslendiren sanatçı Tamer Karadağlı, izleme sonrası “Filmi ilk defa burada izledim, çok da beğendim. Hz. Hamza’yı seslendirmek benim için çok onur verici. Film animasyon olarak gerçeğe çok yakın sahneler taşıyor. Açıkçası çok etkileyici… Seslendirmeler de yerinde ve başarılı olmuş. İtiraf edeyim kendi sesimden bu filmde ben bile etkilendim” dedi.

Haberin Devamı