Gazete Vatan Logo

Özellikle doktorları vurdular!

Katliam sırasında bir sağlık görevlisi öldü, birçok doktor da vuruldu. Bacağından vurulan Kanadalı doktor Tarek Loubani, “İsrailli keskin nişancılar özellikle hedef gözeterek bizi vurdu” dedi

Özellikle doktorları vurdular!

İsrail Ordusu’nun katliama dönen ‘kara pazartesi’ saldırılarının ayrıntıları gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Birçok doktor ve sağlık personeli kendilerinin hedef gözetilerek vurulduğunu söylüyor. İsrailli keskin nişancılar tarafından vurulan Kanadalı doktor Tarek Loubani, o gün yaşananları kendi bloğunda anlattı.

İki bacağını deldi geçti

14 Mayıs günü Gazze’de bulunan Dr. Tarek Loubani aslında 3 boyutlu yazıcılarla yapılan tıbbi malzemeleri denemek için gelen bir ekibin üyesi. Ancak protestoların başlangıcıyla her doktorun yapacağı gibi üstlerine ateş açılan Filistinlilere yardım için Doğu Gazze’ye koştu. Doktor olduğunun anlaşılması için üzerine hastane personelinin kullandığı mavi kıyafetleri giydi. Sağlık görevlileri ise fosforlu yeleklerini giymişti. Yani ekipler doktor ve paramedik olarak rahatça fark ediliyordu. Dr. Loubani protesto bölgesinden uzakta dinlendikleri bir sırada yere yığıldı. Kurşun iki bacağını birden delip geçmişti.

Sniperlar bizi gördü...

Dr. Tarek Loubani vurulduğu anı şöyle anlatıyor: Protesto bölgesinden uzakta duruyorduk. Üç farklı noktadaki keskin nişancıların hepsi bizi açıkça gördü. Yakınımızda ateş ya da duman yoktu. Hâlâ ayaktaydık ve bir meslektaşımla konuşarak yürüyordum. Üzerimde hastane kıyafetleri vardı. Yakın çevremizde hiç protestocu yoktu. Yüksek bir patlama sesi duydum ve kendimi yerde buldum. Yaramı gördüğümde küfür ettim. Sağlık görevlileri 5 saniye içinde tedaviye başladı. Açıkçası seken değil özellikle hedefe atılmış bir mermiyle vurulduğuma inanıyorum.

Haberin Devamı

Paramedik Musa öldü

Hastanede röntgeni çekilen Dr. Loubani’de şans eseri kemik hasarı bulunmadığı için taburcu edildi. Ancak sivil savunma ekiplerinde görev yapan Filistinli paramedik Musa Abuhassanin o kadar şanslı değildi. Dr. Loubani’ye ilk müdahaleyi yapan Abuhassanin, kısa bir süre sonra keskin nişancılar tarafından göğsünden vuruldu. Abuhassanin olay yerindeki müdahaleye rağmen hayatını kaybetti. Dr. Tarek Loubani, “Musa çok iyi bir sağlık görevlisiydi ve harika bir kahkahası vardı. O gün yapılan barışçıl protestolarda 17 sağlık görevlisi yaralandı ve biri öldü” dedi.

Haberin Devamı

Tek fotoğraf 3 yaralı, 1 ölü!

Tarek Loubani sosyal medya hesabında ‘perili fotoğraf’ diyerek yayınladığı 11 Mayıs tarihli fotoğraftaki sağlık personellerinin Kara Pazartesi’nde nasıl yaralandığını da anlattı. Sol baştaki Muhammed Migdad sağ ayak bileğinden vuruldu. Şu anda bir klinikte tedavi ediliyor. Tarek Loubani, sol bacak ve sağ dizinden vuruldu. Mümin Silmi ve Yusuf Almamlouk yara almadı. Musa Abuhassanin, göğsünden vurularak öldürüldü. Fotoğrafı çeken Mümin Hamid de vurularak yaralandı.