Gazete Vatan Logo

ÖSYM EKPSS tercih sonuçları yarın açıklanıyor! Engelli memur alımı başvuru şartları nelerdir?

ÖSYM, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sonuçları ve kura usulü ile bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadrolarına yerleştirme yapacak. Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapmak isteyen vatandaşların başvuruları 23 Aralık'a kadar alınırken, tercih sonuçlarının 9 Ocak Perşembe günü açıklanacak. Peki, Engelli memur alımı başvuru şartları nelerdir?

ÖSYM EKPSS tercih sonuçları yarın açıklanıyor! Engelli memur alımı başvuru şartları nelerdir?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM), Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sonuçları ve kura usulü ile bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadrolarına yerleştirme yapmak için tercihlerini yapan adaylar tercih sonuçlarına odaklanmıştı. Adayların merakla beklediği tercih sonuçları yarın açıklanıyor. Kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarına yerleştirme yapılacak. Yerleştirme işlemleri, EKPSS sonuçları ve kura usulü ile olacak. Peki, Engelli memur alımı başvuru şartları nerdir?

2019 EKPSS Tercih Sonuçları ve Kura Töreni 9 Ocak’ta

2019 EKPSS başvuru sonuçları ve kura çekiminin ne zaman yapılacağı ile ilgili sosyal medya üzerinden Engelliler Konfederasyonu Başkanı Turhan İçli bir açıklama yapıldı.

2019 EKPSS tercih sonuçlarının ve kura töreninin 9 Ocak’ta Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yapılacak törenle açıklanması bekleniyor.

Engelliler Konfederasyonu Başkanı Turhan İçli tarafından yapılan açıklamaya göre; “atama ve kura töreninin tarihi ve yeri kesinleşti. Tören 9 Ocak 2020 Perşembe günü saat 13.30’da KUZEY ANKARA MERKEZ CAMİİ VE KÜLLİYESİ Şenyuva Mh. Seyhan Cd. No:11 Keçiören / ANKARA adresinde yapılacaktır. ”

Haberin Devamı

ENGELLİ MEMUR ALIMI ŞARTLARI

Adayların Türk vatandaşı olması;

Adayın 18 yaşından büyük olması;

Kamu haklarından mahrum olmaması;

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. Maddesinin 6. Fıkrası gereğince bildirilen askerlik şartını taşıması;

1 yıl ve üzerinde hapis cezası almamış, devletin güvenliğine karşı suç işlememiş, rüşvet, hırsızlık, sahtekarlık, dolandırıcılık, devlete karşı casusluk, ihaleye fesat karıştırma, kara para aklama, güveni kötüye kullanma gibi suçlar işlememiş olması;

En az yüzde 40 ver üzerinde çalışabilir engelli olması;

Personel alımı yapılacak pozisyonlar için aranan diğer şartları taşıması gerekmektedir.