Gazete Vatan Logo

Örnek alınan uygulamaları başlatan CHP’dir

CHP’nin Belediye Başkanları toplantısında konuşan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, “Şunu rahatlıkla söyleyebilirim, yerel yönetimlerde hiçbir siyasal parti CHP’li belediyelerin eline su dökemez” dedi

Örnek alınan uygulamaları  başlatan CHP’dir

Kılıçdaroğlu, Çankaya Belediyesi Zübeyde Hanım Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen partisinin belediye başkanları toplantısına katıldı. Vatandaşın mutsuzluk içinde olduğunu ve yarınını bilemediğini ileri süren Kılıçdaroğlu, “Bir belirsizlik içerisinde yine bir seçime gideceğiz. Yarın sabah ne olacağını kimse bilmiyor? Biz uyarıyoruz, sorumlu bir siyasal partinin genel başkanı olarak uyarıyorum; Bu şekliyle hükümet, bu şekliyle saray Türkiye’yi yönetemez. Yönetim farklı bir şeydir, bilgi, birikim, deneyim ister. 16 yıldır deneyim kazanmadılar, yap boz politikasıyla doğruyu bulmak mümkün değildir” değerlendirmesini yaptı. Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

Kimin ne yaptığı belli değil. Ofis üstüne ofis kuruluyor, atamayla gelen bakanlar... Türkiye’nin oturup düşünmesi lazım. Türkiye, sadece CHP’lilerin değil, AK Parti’lilerin de ülkücülerin de Saadet Partili kardeşlerimin de 81 milyonun Türkiye’sidir. 81 milyonun sorumluluğu var. Ben de bu ülkede huzur istiyorum, o da istiyor. Huzuru hepimiz istiyoruz. Ama 16 yılda geldiğimiz noktaya bakıyoruz, huzur yok. Demek ki önümüzde ciddi bir süreç var. Bu süreci hepimiz dikkatle değerlendirerek sandığa gitmeliyiz.

Haberin Devamı

Şunu rahatlıkla söyleyebilirim. Yerel yönetimlerde hiçbir siyasal parti CHP’li belediyelerin eline su dökemez. Bazı hizmetlerimizi eksik görebilirler ama eğri oturup doğru konuşalım. Metro deyince akla CHP gelir. Ankara’da, İstanbul’da, İzmir’de metronun ilk temelini atanlar CHP’li belediye başkanlarıdır. İlk tanzim satış mağazalarını, halk ekmek fabrikalarını, ilk tercihli yol uygulamasını CHP’li belediyeler yaptı. Bugün pek çok belediyenin örnek aldığı uygulamaları başlatan CHP’lilerdir.

‘Sandıkta ittifak yapacağız’

Kemal Kılıçdaroğlu, “Yerel yönetimlerde ittifak yapacak mısınız?” diye sorulduğunu belirterek, “Sandıkta ittifak yapacağız, halktan yana olan, ayrımcılıktan yana olmayan, bütün belde halkına, gelin bizim belediye başkanımıza oy verin diyeceğiz, sandıkta mutabakatı sağlayacağız” dedi. Nerede bir CHP’li belediye varsa orada huzur bulunduğunu, en karmaşık kent Hatay’da bile Belediye Başkanı’nın ayrımcılık yapmadan hizmet götürmesi nedeniyle huzur olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: İnanç, kimlik, yaşam tarzı, siyasal görüşleri üzerinden vatandaşlarımızı ayırmıyoruz. Herkese eşit hizmet götürüyoruz. Sadece yoksul bölgelere pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Biz kiminle ittifak yapacağız, önce yıllar yılı AK Parti’ye oy verip, bugün hayal kırıklığına uğrayan AK Parti’li kardeşlerimizle ittifak yapacağız. Belediyecilik hizmetleri nasıl yapılıyormuş göreceksiniz.
Enflasyonla mücadele
Kılıçdaroğlu, hükümetin enflasyonla mücadele yöntemlerini eleştirerek, “Vatandaşın mutfağında yangın var, sarayda her şey güllük gülistanlık. ‘Vatandaşa, kim zam yaptı, belediyeden zabıta memurunu göndereceğiz, fiyatları denetleyeceğiz.’ Dünyada böyle örnek yok” ifadesini kullandı.
İstanbul göz nurumuz
Kent kültürünün önemine değinen Kılıçdaroğlu, kentte yaşamanın farklı bir şey olduğunu söyledi. CHP’li belediyelerin kent kültürüne büyük önem verdiğini aktaran Kılıçdaroğlu, İstanbul’a büyük haksızlık yapıldığını dile getirdi. Kılıçdaroğlu, “İstanbul hepimizin göz nuru. Göz bebeğimiz gibi korumamız gereken bir kent. Üç büyük imparatorluğa başkentlik yapmış. Haliç’iyle, deniziyle, milyonların yaşadığı bir yer. İstanbul’a ne yapıldı son yıllarda. Sarayda oturan zat 81 milyonun önüde ‘Biz istanbul’a ihanet ettik’ dedi. Ama hiçbir CHP’li belediyenin olduğu yerde o beldeye asla ihanet edilmemiştir” açıklamasını yaptı. Aile sigortası uygulamasını Ankara Yenimahalle’den başlattıklarını ve pek çok CHP’li belediyede uyguladıklarını vurgulayan Kemal Kılıçdaroğlu, kendilerinin insandan yana, insan için belediyecilik yaptıklarını söyledi. Ve CHP’li belediye başkanlarının büyük bir fedakarlıkla görevlerini yaptığına dikkati çekti.

Haberin Devamı