Gazete Vatan Logo

Orlando polisi Türk doçentin katilini arıyor

Balayı için eşi Kıvılcım Darcan’la ABD’nin Orlando kentinde bulunan Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Doç.Dr. Osman Darcan’ı vuran silahlı soyguncunun yakalanması için yerel polis kentte insan avı başlattı.

Orlando polisi Türk doçentin katilini arıyor

İstanbul’dan ABD’nin Orlando kendine eşi Kıvılcım Darcan’la (44) balayına giden 52 yaşındaki Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Osman Darcan, önceki gün eşiyle kaldıkları International Drive Oteli’nin önünde uğradıkları silahlı soygun sırasında, soyguncu tarafından göğsünden vurularak öldürüldü.

Darcan’ın eşinin çantasını almaya çalışan soyguncuyu engellemeye çalıştığı belirtilmişti. Olayla ilgili bir basın açıklaması yapan Orange County Şerifliği’ne bağlı Yüzbaşı Angelo Nieves, güvenlik güçlerinin olaydan birkaç dakika sonra otele ulaştıklarını belirtti.

Eşi hala şokta

Nieves, Darcan’ın eşinin hala şokta olduğunu, ancak en kısa zamanda soyguncunun teşhisi için kendilerine daha fazla bilgi vermesini ümit ettiklerini söyledi. Saldırganın yakalanması için operasyon başlatıldığını kaydeden Nieves, bölge sakinlerine de yardım çağrısında bulunduklarını belirtti.

Polis yetkilileri, son yıllarda görece az şiddet olayına sahne olan Orlando’nun turistler için hala güvenli bir kent olduğunu söyledi. ABD’nin en fazla turist çeken kentlerinden birisi olan Orlando’da, yılbaşından bu yana turistlerin sık sık güvenlik sorunları yaşadığına dair haberler yayınlanmıştı. Haziranda eşcinsellerin gittiği gece kulübünde 49 kişi öldürülmüş, 3 gün sonra da turist bir çocuk Walt Disney World’de timsah saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti.

Haberin Devamı