Gazete Vatan Logo

Oppo Find 5 ve Galaxy S3 karşı karşıya!

Hangisi daha iyi, Galaxy S3Oppo Find 5 mi?

Android akıllı telefon karşılaştırmaları söz konusu olunca en güçlü telefonlar her zaman dikkat çekiyor. Şimdi ise Dünyanın en güçlü telefonu olacağı iddia edilen ve dünyanın en çok satan telefonunu karşılaştırıyoruz.

Bir köşede bulunan özellikle Android akıllı telefon pazarında sahip olduğu etkileyici pazar payı ve üstün özellikleriyle en çok satan Android akıllı telefon Samsung Galaxy S3, Mayıs ve Haziran ayından bu yana ABD ve Avrupa''da satışa sunulmuştu. Galaxy S serisinin üçüncü Android akıllı telefonu 2012 için bir dönüm noktası olmuştu.

Güney Koreli firma, ezeli rakibi Amerikalı üretici Apple''a karşı verdiği hukuk mücadelesine rağmen güzel satışlar yaptı ve yüksek donanımlı cihazlar üretti.

Diğer köşede ise Çin üreticinin çok etkileyici teknik özelliklerini açıklamasıyla büyük ilgi odağı olan Oppo Find 5 Android akıllı telefon.

Oppo Find 5 şuanda sadece Çin pazarında piyasaya sürüldü ancak şirket batı pazarlarındada bu cihazı piyasaya sürebilir. Zaten Çin son zamanlarda en büyük Android Pazar haline geldi.

ÖZELLİKLER


EKRAN

Samsung Galaxy S3 720p çözünürlükte çalışan 4.8 inç bir Super AMOLED ekrana sahip. Ekran konusunda yeni amiral gemisi akıllı telefonlarla Galaxy S3''ü karşılaştırdığımız zaman çok etkileyici bir görüntü yok. Sadece Pentile teknolojisi biraz daha etkili olabilir. Mesela Samsung''un en çok satan diğer telefonu Galaxy Note 2 5 inç ekranıyla görüntü kalitesinde Galaxy S3 panelini gölgede bırakır.

Diğer taraftan Oppo Find 5''in 5 inç 1080p türü ekran teknolojisi Android akıllı telefon tarihinde ikinci kez uygulanıyor. HTC firması bu konuda HTC J Butterfly / Droid DNA ile 440 PPI ile ilk üretici oldu.

Haberin Devamı

Sonuç: Oppo Find 5, Samsung Galaxy S3''e göre daha iyi bir ekrana sahip.

TASARIM VE KALİTE

Samsung Galaxy S3 Android donanımı ile birlikte iyi bir tasarıma sahip. Ancak cihaz 2012 Tasarım Ödülleri kazanacak kadarda iyi değil. Galaxy S3, 136.6 x 70.6 x 8.6 mm (5.38 x 2.78 x 0.34 in) boyutlarında ve 133 gram ağırlığında.

Çin köşesine baktığımız zaman Oppo Find 5, Galaxy S3''e göre belirgin oranda daha geniş ve daha uzun.

Sonuç: Gövde kalitesinde çok büyük farklılık var gibi bu konuda kararı siz verebilirsiniz.

İç Donanım

CPU, GPU ve RAM

Oppo Find 5 Qualcomm Snapdragon S4 Pro SoC özelliği ile duyurulan ilk telefon olsa da, aynı donanım ile 1.5GHz dört çekirdekli Krait işlemci - Adreno 320 GPU ile çalışan LG Optimus G, LG Google Nexus 4 ve HTC J Butterfly / Droid DNA gibi telefonlar Oppo''dan önce pazara sürüldü.

Snapdragon S4 Pro sayesinde Oppo Find 5, çok duyarlı ancak, kendi 1080p ekranında grafiksel olarak yoğun oyunları çalıştırırken GPU üzerinde bazı zorlanmalar beklenebilir. Cihaz HTC Droid DNA ile hemen hemen eşit güce sahip.

Haberin Devamı

Aşağıda Oppo Find 5''e ait AnTuTu benchmark testlerini inceleyebilirsiniz.


Samsung Galaxy S3''ün uluslararası sürümü Samsung''un çok başarılı sürümü Exynos 4 Quad platformu ile birlikte 1.4GHz dört çekirdekli A9 CPU ile Mali 400 MP GPU işlemciyi kullanırken, ABD LTE özellikli versiyonunda ise Qualcomm Snapdragon S4 Pro SoC işlemcinin altı ay önce çıkan bir önceki versiyonu kullanılmış.

Samsung Galaxy S3 uluslararası sürümü hala özellikle CPU seviyesi çok güçlü bir akıllı telefon olsa da, Snapdragon S4 Pro SoC ile çalışan bir akıllı telefon dünyanın en iyi şeyidir. Galaxy S3 uluslar arası sürümü 1GB RAM''e sahipken ABD sürümü 2GB RAM ile piyasada.

Aşağıda Oppo Find 5 ve diğer popüler üst düzey akıllı telefonlara (Galaxy S3 dahil) karşı AnTuTu benchmark testini inceleyebilirsiniz.

Dahili ve Genişletilebilir Depolama

Galaxy S3 16GB/ 32GB ve 64GB sürümleri ile geliyor. Cihaz MicroSD ile 64GB''a kadar yükseltilebiliyor. Galaxy S3 bu konuda Oppo Find 5''e göre daha avantajlı. Çünkü Oppo, sadece 16GB depolama alanına SAHİP versiyonu ile geliyor.

Haberin Devamı

Kameralar

Samsung Galaxy S3, 1,9 megapiksel ön kameraya 8 megapiksel arka kameraya sahip. Diğer yandan Oppo Find 5, 2 megapiksel ön kamera 13 megapiksel çözünürlükte arka kameraya sahip.

Teorilere göre Oppo Find 5''te 13 megapiksel kamera sensörü olması ile fotoğraf kalitesinde çok önemli bir iyileştirme beklenemez.

Standart fotoğraf çekimi kalitesinde aralarında çok fark olmasa da, Oppo Find 5 video çekiminde 120 fps (saniye başına kare) çekimi yapabiliyor. Oppo Find 5 ana kamera HDR (yüksek dinamik aralık) modu, akıllı telefon kameralarında bir ilk.

PİL

Samsung Galaxy S3 çıkarılabilir 2100 mAh pil ile donatılmış. Galaxy S3 orta derecede iyi bir pil performansı sağlıyor. Oppo Find 5 ise çıkarılamayan 2500 mAh pile sahip. Oppo firması Find 5 ile optimize etmeyi başarmış olsada HTC J Butterfly bu konuda daha kötü.

Haberin Devamı

Sonuç: Oppo Find 5 daha hızlı bir SoC ve kabaca iyi özellikleri ile geliyor.

Android Sürüm & Yazılım Düzenlemeler

Birincisi Oppo, mümkün olduğunca düşük profil olarak özel arabirimi kararında tebrik edilebilir. Aşağıdaki resimde Oppo Find 5 ekranının bir resmini görebilirsiniz.

Samsung Galaxy S3 Android Ice Cream Sandwih işletim sistemi ile piyasaya sürülmesine rağmen daha sonra güncellemelerle Android Jelly Bean''un son sürümüne sahip oldu.

TouchWiz özel arabirimine sahip olan Galaxy S3, bu konuda birçok olumsuz eleştiri aldı. Ancak akıllı işlevleri olarak adlandırılan yazılım fonksiyonları ile Samsung hayran kitlesini tatmin etmiş görünüyor.

Ayrıca, Galaxy S3 için Samsung Premium Suite sürümünün yayınlanması ile akıllı telefon 2012 yılı içinde gelişmiş Facebook entegrasyonu gibi kullanışlı yeni bir dizi özelliğe sahip oldu.

İşte Galaxy S3 için yayınlanan Premium Suite için bir video:

Sonuç: Her iki akıllı telefonda Android 4.1 Jelly Bean işletim sistemine sahip olsa da, Samsung Galaxy S3 tüm Android deneyimini geliştirebilecek yazılım işlevlerine sahip eşsiz bir paket ile geliyor!

OPPO FİND 5 ve GALAXY S3 KARŞILŞATIRMA VİDEO

Sonuç

Oppo Find 5''in özelliklerinin Galaxy S3''e göre daha üstün olduğu görülüyor. Bu durum Galaxy S3''ün üstün özellikli bir telefon olduğu gerçeğini değiştirmiyor ama Android ekosisteminin büyük hızla geliştiğini gösteriyor.

Böyle fazla tanınmayan bir Çin üreticisinin oldukça iyi özellikli telefon üretip Çin pazarında en çok satan Android akıllı telefon satması da onun başarısını gösterir.



KAYNAK : Teknolojioku.com - Oppo Find 5 ve Galaxy S3 karşı karşıya!