Gazete Vatan Logo

Operasyonlar huzura kadar sürdürülecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Benim Güneydoğu’da, Doğu’da, ülkemizin değişik yerlerinde halkım, milletim huzuru yakaladığı ana kadar bu operasyonlar devam edecek” dedi.

Operasyonlar huzura kadar sürdürülecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Rize’den Artvin’in Yusufeli ilçesine geçti. Burada halka seslenen Erdoğan, “Şuna hep birlikte inandık, şehitler tepesi boş değil. Bunlarla mücadelede Allah’ın izniyle şuna emin olun, er veya geç zaferle bu iş noktalanacaktır ve şu andaki günler bunların iyi günleridir” diye konuştu.

‘Millete ihanet edenler’

Dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişikliği teklifinin TBMM Genel Kurulundaki kabulüne değinen Erdoğan, “Milletimiz ne istiyordu, diyordu ki, ‘Biz bu millete ihanet edenleri Türk milletinin parlamentosunda görmek istemiyoruz.’ Neticede bu oldu ve 376 milletvekilinin oyuyla bu iş gerçekleşti. Parlamentoya kesilmek istenen bileti parlamento ‘hayır’ dedi, bunun kararını yargı vermelidir ve yargıya gönderiyor. Hayırlı olacak inşallah” dedi.

Operasyonların bitmeyeceğini ve sonuçlandırılacağını ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:

‘Kardeşlik bozulmayacak’

“Benim Güneydoğu’da, Doğu’da, ülkemizin değişik yerlerinde halkım, milletim huzuru yakaladığı ana kadar bu operasyonlar devam edecek. Yani milli birliğimiz, kardeşliğimiz asla bozulmayacak. Onun için Rabia’mızda ne var, hep beraber söyleyelim. Bütün Türkiye Yusufeli’nden duysun. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Fakat bunu gerçekleştirmek için bir şey daha yapmamız lazım. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, beraber olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız.”

Haberin Devamı

Erdoğan’ın konuşması, terörden bahsederken alandaki vatandaşlarca zaman zaman atılan “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Kahrolsun PKK”, “Dik dur eğilme Yusufeli seninle” şeklindeki tezahüratlar ile kesildi.

Çay topladılar

Artvin’in Yusufeli İlçesi’ndeki incelemelerinin ardından helikopterle Rize’ye dönen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Çaykur’a ait Ziraat Çay Bahçesi’ne geçti. TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör ve Sayıştay Başkanı Recai Akyel’in de bulunduğu alanda Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu ile kurum çalışanları tarafından karşılanan Erdoğan, çay tarlasında eşi Emine Erdoğan ile birlikte makasla çay topladı.

Haberin Devamı

‘Batı bizi kıskanıyor’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yusufeli Barajı’nın inşaa çalışmalarını izledi. Barajın 19 Mayıs 2019’da bütünüyle bitmiş olacağını belirten Erdoğan, “Niçin Batı bizi kıskanıyor, işte bu barajlardan dolayı kıskanıyor. Niçin Batı bizi kıskanıyor, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden dolayı kıskanıyor” dedi.