Gazete Vatan Logo

Operasyon 4 aşamalı olacak

Güvenlik analisti Gürcan, olası Afrin operasyonu için 4 aşamalı bir plan yapıldığını söyledi

Operasyon 4 aşamalı olacak

Güvenlik analisti Metin Gürcan, VATAN’a operasyonun aşamalarını şöyle anlattı:

1-YUMUŞATMA: İlk olarak, savaş uçakları Afrin’deki kritik hedefler olan komuta kontrol merkezi, lojistik ve ikmal noktalarını yaklaşık 10-15 gün vurarak yumuşatacak. Böylelikle kara harekatına zemin hazırlanacak.

2-KISKAÇ: Ardından TSK kuzeyden (Kilis) ve batıdan (Hatay) Afrin’e girecek. TSK’nın müttefiki ÖSO ise doğudaki Azez-Mare hattından ilerleyecek. Üç koldan bir kıskaç harekatı yürütülecek. TSK ve ÖSO birlikleri Afrin merkezde buluşacak.

3-İNŞA:Kara operasyonu çok hızlı bir şekilde yaklaşık 1 haftada bitmeli. Kıskaç harekatına paralel olarak ilerlenen bölgeleri korumak ve sızmaları önlemek için 360 derecelik beton korunaklı üs bölgeleri inşa edilecek. Asker bulunduğu koridorda hem savaşıp hem inşaat yapacak. Bir elinde silah, bir elinde mala olacak. İnşaatları yapacak istihkam birliklerinin harekatın temposunu yakalaması çok önemli.

4-ÖRS: Operasyon son aşamada güneye doğru genişleyecek. Güneyde yani bulunan gözlem noktaları örs rolü oynayıp bölgeyi tutacak. TSK birlikleri ise ilerleyerek İdlib’in kuzeyinde kurulan gözlem noktalarına erişecek. Sonrasında ise Türkiye, Rusya ve ABD’nin tepkileri üzerinde duracak.

Haberin Devamı