Gazete Vatan Logo

Opel 23 yeni modelle ‘devler ligine’ girecek

Opel, yeni model atağı için düğmeye bastı

Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, yeni model bombardımanıyla 2018’de satışlarını 80 bine çıkaracaklarını açıkladı.

Opel, yeni model atağı için düğmeye bastı. 4 milyar euroluk yatırımla 4 yılda 23 yeni model ve 13 yeni motor seçeneğini pazara sunmaya hazırlanan marka, Türkiye’yle ilgili hedeflerini büyüttü. Otomobil ve hafif ticari araç pazarında yüzde 6.5’lik pazar payına sahip olan Opel Türkiye, yeni model dopingiyle bu rakamı yüzde 10’a çıkarmayı planlıyor. Hedef 2018’de 80 bin araçlık satışa ulaşmak. Opel Türkiye böylece binek otoda markalar sıralamasında ilk üçün, toplam pazarda da ilk beşin değişmez oyuncularından biri olacak. Bir başka deyişle devler ligine girecek.

Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, Avrupa yönetimiyle bir araya gelerek yeni bir yol haritası çıkardıklarını belirterek, “Orta vadede hedefimiz pazardan yüzde 10 pay almak. 2014 sonrasında birçok modelde devreye girecek 1.6 dizel motor hedeflerimize ulaşmamızda büyük rol oynayacak” dedi. Yeni model hamlesine bu hafta itibarıyla başlayacaklarının altını çizen Keklik, ilk etapta makyajlanan Insignia’yı piyasaya sunacaklarını kaydetti. Keklik, önümüzdeki günlerde SUV Mokka’nın 1.4 lt otomatik, yeni Zafira’nın 140 beygir gücünde 1.6 lt dizel motorla geleceğini ifade etti.

Yeni motorla % 20 tasarruf

Opel, Insignia’nın 2 bin 700 parçasını değiştirerek yeniledi. Otomobildeki en büyük yenilik ilk kez cabrio modeli Cascada’da kullanılan 170 beygir güç üreten otomatik şanzımanlı benzinli SIDI motor. Opel, bu yeni motorla yüzde 20’ye varan oranda yakıt tasarrufu sağladı. 1.6 Opel Insignia, 100 km’de ortalama 6.3 litre yakıt harcıyor. Araçtaki diğer motor seçenekleri 1.4 lt 140 beygir benzinli ve 2.0 lt 195 beygir dizel olarak karşımıza çıkıyor. Yeni Insignia’nın fiyatı 73 bin lira.

Seçimlere rağmen pazar 2014’te daralır

Özcan Keklik, yüzde 18 oranındaki develüasyona rağmen Opel Türkiye’nin araçlara yüzde 9 civarında zam yaptığını belirtti. Kurların durumuna bağlı olarak zamların sürebileceğini kaydeden Keklik, 2014 yılına ilişkin öngörülerini şöyle aktardı:

“2014’te seçimlerle birlikte toplam pazarda yüzde 10’luk daralma bekliyoruz. Ancak biz yeni ürün ve motorlarımızla 2014’te yine bu yılki seviyede satışlara ulaşmayı ve pazar payımızı artırmayı hedefliyoruz.”

Binek oto satışlarında ilk 3’e girmeyi başardı

Opel Türkiye yılın ilk 9 ayında 37 bin 589 adetlik binek otomobil satışına ulaştı. Marka, Renault ve Volkswagen’in ardından üçüncü sırada bulunuyor. Opel’i Ford ve Fiat takp ediyor.

Opel Türkiye 2012’de 49 bin olan satışlarını bu yıl 55 bin adede yükseltmeyi hedefliyor.

Haberin Devamı