Gazete Vatan Logo

Önemli notlara çamaşır suyu...

Erzurum’daki FETÖ iddianamesinde gizli tanık Defne, örgütün kripto haberleşme ağıyla ilgili konuştu: Not yazılan kağıtlar çamaşır suyuyla yok ediliyordu

Önemli notlara çamaşır suyu...

Erzurum Adliyesi’nde Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan Osman Nesuh Yıldız, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 20 Temmuz 2016 günü tutuklandı. Meslekten 29 Kasım günü ihraç edilen eski Savcı Yıldız hakkında ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede gizli tanık Defne şunları söyledi:

“İletişim; ya ankesörlü telefonlar aracılığı ile ya özel olarak tahsis edilen sahte kimlikler ile alınmış cep telefonları ile ya da daha önceden kesin olarak yapılan ayarlamalar aracılığı ile selam iletme usulü ile yapılır.

Kağıtla iletişim

Bu itibarla, üyelerin birbirlerini tanımalarının önüne geçmesi sağlanır.” Cemaat yelerinin bütün toplantılarında bir araya gelmelerinin bu temel usullere tabi olduğunu belirten gizli tanık Defne ifadesini şöyle sürdürdü: “Cemaat içi bilgi iletişimi ve talimat notlarının iletişimi sohbet gruplarında küçük kağıtlara yazmak suretiyle olur. Grup abisi tarafından üyelere iletilen notların bu üyelerce not alınmasına izin verilmez. Bu notlar ilgililerine ulaştırıldıktan sonra imha edilir. Bu kağıtların imhası küçük parçalara dönüştürerek yırtma, yakma veya çamaşır suyunda yok etme şeklindedir. Özel olarak hazırlanmış basılı not ve kağıtlar ve CD’ler bandrolsüzdür. Bunlar muhataplarına okunduktan veya izlendikten sonra ya aynı usulde imha edilir, ya çöpe atılır veya kağıt imha makinası kullanılarak yok edilir.”

Haberin Devamı