Gazete Vatan Logo

65 işadamı için tutuklama talebi! Aralarında ünlü isimler de var...

Aralarında Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı’nın da olduğu 65 iş adamı tutuklama istemiyle adliyeye sevk edildi

65 işadamı için tutuklama talebi! Aralarında ünlü isimler de var...

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen soruşturmada TUSKON ve üye şirketlerinin yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 187 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Mali polis tarafından 15 ilde 1000 polisle yapılan operasyonda, aralarında Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, yönetim kurulu üyesi Mehmet Şevki Kavurmacı, Güllüoğlu Baklavalarının sahipleri Faruk ve Nejat Güllüoğlu’nun da aralarında bulunduğu 88 işadamı gözaltına alındı. TUSKON başkanı Rıza Nur Meral’in de daha önceden yurt dışına kaçtığı belirlendi. Mali polis tarafından 21 gün boyunca sorgulanan Mehmet Şevki Kavurmacı, Faruk ve Nejat Güllüoğlu gibi ünlü isimlerin bulunduğu 81 işadamı yargılanmak üzere adliyeye sevk edildi. Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü’nün de aralarında bulunduğu 65 şüpheli tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

39 tutuklu var

“FETÖ/PDY’ye finansal destek sağladıkları” gerekçesiyle yürütülen soruşturma kapsamında 102 kişi gözaltına alınmış, aralarında İhlas Holding eski CEO’su Cahit Paksoy, Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, Akfa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Aktaş’ın da bulunduğu 39 kişi tutuklanmıştı. Henüz teslim etmediği 5 bin kadar dairesi bulunan Fi Yapı, iflas erteleme başvurusu yapmıştı. Şirkete yönelik verilen erteleme kararı sürüyor. İstanbul Anadolu 4. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen davanın bir sonraki duruşması ise 7 Eylül’de yapılacak.

Haberin Devamı