Gazete Vatan Logo

Ölüyorum Sinan!

Kahreden o mesaj: 'Acil helikopter hava kararmadan. 1 saate donarım'

Uludağ’da donarak ölen 21 yaşındaki Ümit Özgen, kaybolduğu sırada arkadaşına gönderdiği mesajlarda, “Fişek yok mu? Lütfen donuyorum. Ölüyorum Sinan” diyor

Uludağ’da kaybolduktan sonra donarak hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Ümit Özgen’in, olay sırasında bir arkadaşının cep telefonuna gönderdiği mesajlar, soğukla mücadele eden gencin içinde bulunduğu sıkıntılı durumu en iyi şekilde gösteriyor. Ümit Özgen’in yakın arkadaşı Sinan Uçkan’a, kaybolduktan sonra gönderdiği mesajlar, gencin son ana kadar kurtulma umuduyla helikopter beklediğini ortaya koyuyor.

Lütfen, donuyorum

Snowboard yaparken 19 Ocak Pazartesi günü saat 12.00 sıralarında kaybolan Ümit Özgen, arkadaşı Sinan Uçkan’ın cep telefonuna ilk mesajı saat 15.47’de gönderdi. Bu mesajında, oteller bölgesini bulamak için fişek atılmasını istediğini, “Ya fişek yok mu” cümlesiyle aktaran Özgen, saat 17.03’te, “Acil helikopter, hava kararmadan 1 saate donarım” yazılı mesajı yolladı. Ümit’in, soğuğa daha fazla dayanamadığı, saat 17.50’de gönderdiği mesajında açık şekilde yer aldı. Bu mesajında, “Lütfen, donuyorum. Helikopter. Kendileri dedi. Ölüyorum Sinan” diye yazan Özgen, sıkıntılı ortamı en net şekilde anlatmaya çalıştı.

Ümit Özgen’in, Sinan Uçkan’a gönderdiği son mesaj ise “Bir ışık görüyorum” oldu. Saat 18.20’de yollanan bu mesajdan 10 dakika sonra cep telefonunun şarjı biten genç, saatler sonra ekipler tarafından bulundu ama kurtarılamadı.

Üzeri çok inceydi

Arkadaşının ölümünden büyük üzüntü yaşayan Sinan Uçkan, “Akşam saat 19.00’a kadar, olaya ciddi bir vaka olarak bakılmadığını” iddia etti. Uçkan, “Kaybolduğunda beni aradı ve ’fişek yok mu’diye mesaj attı. Koskoca Uludağ’da fişek bulamadık“ dedi. Ümit’in, iddia edildiği gibi bir kulübeye girmediğini, sadece yanından geçtiğini savundu. Uçkan, valiliğinin sis nedeniyle helikopter gönderemediğini de söyledi. Uçkan, ”Konuşurken sesi normal geliyordu. Fakat üzerinde kaymak için bile uygun olmayan giysiler vardı. Penye ve montu çok inceydi“ dedi.

Acılı Baba: Bakan arkadaşımı arasaydım oğlum kurtulurdu

Oğlunun ihmaller kurbanı olduğunu söyleyen Haluk Özgen, “Kurtaracaklarını düşündüm. Ama buranın Türkiye olduğunu unuttum” dedi

Uludağ’da donarak hayatını kaybeden 21 yaşındaki Ümit Özgen’in babası Haluk Özgen NTV’de yayınlanan Sade Vatandaş programında “basiretim bağlandı” dediği saatleri anlattı. Acılı babanın anlattığı detaylar Ümit’in ihmaller zincirinin kurbanı olduğunu ortaya koyuyor. İşte özetle Baba Haluk Özgen’in söyledikler:

5 dakikalık mesafeye 3 saatte

Oğlum bulunduktan sonra ambulansa bindirileceği noktaya tam 3 saatte getirilebildi. Kar motoruyla 5 dakikalık mesafe. Oğlum bulunduğunda annesiyle telefonda görüştürülmüş. Ama oğlum mırıltı şeklinde “annee” diyebilmiş. Ambulansta şok aleti bile yoktu.

Jandarma ciddiye almadı

Jandarma 12.30’dan, 17.30’a kadar ciddiye almadı. Sadece iki kar motoruyla arama yapıldı. 17.30’dan sonra 7 araçla aramaya başladı. Oğlum bulundu. Bizim bulunduğumuz bölgeden çocuğuma su istediler. Bu nasıl kurtarmadır. Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan benim sınıf arkadaşım, dostumdur. Bir telefon edip de yardım isteyemedim. Gereği yapılıyor diye düşündüm ama buranın Türkiye olduğunu unuttum.

AKUT’a 20’de haber verildi

AKUT’a 20’de haber verilmiş. Aile dostumuz olan Emre Kınay’ın yanında önemli bir yetkili “Ben izin vermezsem AKUT buraya adım atamaz” diye hava atmış. Sis vardı deniliyor. Yalan. Gökyüzü pırıl pırıldı, yıldızlar vardı. Oğlumun adına bir vakıf kurmayı düşünüyoruz.

Haberin Devamı