Gazete Vatan Logo

Ölümüne en çok İspanya üzüldü

Kral Fahd'ın yaz tatilini geçirdiği günde 3 milyon Euro harcadığı İspanyol kasabası Marbella'da 3 günlük yas ilan edildi ve bayraklar yarıya indi

S.Arabistan Kralı Fahd'ın ölümüne en çok İspanya'nın güneyindeki Marbella kasabasında yaşayanlar üzüldü. Kral Fahd'ın son 20 yıldır tatilini geçirdiği Marbella'nın Belediye Başkanı Marisol Yague, "Onu burada ağırlamak bizim için şanstı" dediği kralın ölümü nedeniyle 3 gün resmi yas ilan ederken kentte bayraklar da yarıya indirildi. Bölge turizmine büyük katkısı olan Fahd, Marbella'nın reklamını yaparken, saat ve mücevher başta olmak üzere yaptığı alışverişlerle kent ekonomisine de büyük katkı sağlıyordu. Marbella'da 250 bin metrekarelik alanda büyük bir saray inşa ettiren Kral Fahd'ın ailesiyle buraya tatile geldiği her Ağustos, 800'e yakın kişi sarayda iş imkanı buluyordu. Fahd'ın sarayında çalışan şoförlere 5 bin dolar, temizlikçilere ise 3 bin dolar maaş veriliyordu. İspanya'da kaldığı sürede günde 3 milyon euro harcayan Suudi Kralı, Marbella'ya son gelişinde 4 uçak, 600 Mercedes otomobil, 50 limuzin, lüks otellerde 300 süit oda ve aylığı 180 bin euroluk villalar kiralamıştı.

Kral çöle gömüldü
Kral, dün 24 devlet ve hükümet başkanın katıldığı bir törenle toprağa verildi. Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün temsil ettiği cenaze töreninden sonra Fahd, Riyad dışında çöldeki bir mezarlığa gömüldü.

Haberin Devamı