Gazete Vatan Logo

Ölümünde Adli Tıp raporuna isyan!

Endoskopi’de ölen Fatma öğretmen ile ilgili Adli Tıp raporunda kusurların belirtildiğini ancak sorumlu gösterilmediğini öne süren yakınları isyan etti

KONYA’da 5 yıl önce özel hastanede yapılan endoskopi sonrası hayatını kaybeden resim öğretmeni 30 yaşındaki Fatma Tuzla’nın ölümüyle ilgili 1’i doktor 5 kişinin yargılandığı davada, Adli Tıp raporu okundu. Raporda Fatma Tuzla’nın ölümünde sağlık görevlilerinin hatasının bulunmadığı belirtildi. Tuzla ailesinin avukatı Memduh Oğuz, rapora tepki göstererek şunları söyledi:

‘Bu nasıl bir rapor’

“Bu rapora göre doktor, anestezi uzmanı ve teknisyenin görevleri gereği yapmaları gereken, anestezi öncesi anestezi muayenesinin yapılmadığı, anestezi riskinin saptanmadığı, işlem sırasında, kalp ritmi, tansiyon ve solunumunun takip edilmediği, son derece önemli yaşamsal parametrelerin takip edilmediğini tespit etmiştir. Ancak raporun devamında ise anlaşılamaz bir şekilde bu denli mesleki hataya yönelik somut tespitler yapılmış olmasına rağmen operasyonu yapanların kusurlu oldukları ve ölümden sorumlu tutulmaları gerektiğinin tespit edilemediği belirtilmiştir. Bu rapor ile görevini gereği gibi yerine getirmeyen, meslek etik ve kurallarına aykırı davranan kişilerin ceza alması kanaatimize göre kasıtlı olarak engellenmektedir.”

Haberin Devamı