Gazete Vatan Logo

Ölüme giden yol!

Ölüme giden yol!

Sivas’ta baraj altında kalan, ancak hiçbir uyarı levhası olmayan eski yola gece yarısı giren bir otomobil gölete uçtu. 5 kişilik aile yok oldu.

Ankara’da bir apartmanda hizmet görevlisi olan Göksel Cankurtaran, eşi 34 yaşındaki Selay ile kızları 8 yaşındaki Selcan ve 7 yaşındaki Fatma Cankurtaran ile birlikte Sivas’ın Yıldızeli ilçesine bağlı Kale köyüne giderek yakınlarını ziyaret etti. Salı gecesi Göksel Cankurtaran köyde yaşayan annesi 66 yaşındaki Fatma Cankurtaran’ı da yanına alarak tekrar Ankara’ya dönmek üzere yola çıktı.
Asfalt yola girince...
Onarıma alınan ancak köylülerin araziye gitmek için kullandığı grup köy yolunu kullanan Göksel Cankurtaran, Çağlayan Göleti’nin bulunduğu alana geldiğinde, uyarı levhası olmadığı için yapım halindeki yol yerine, asfalt yolu takip etti. Uzun süredir köye gelmediği için yolları tam olarak bilmediği öğrenilen sürücü Cankurtaran, yamaçtan aşağıya hızla inerken göletin içine girdi. Göletin orta kısmına kadar inen araçtakiler kurtulmayı başaramadı. Kazadan kimse haberdar olmadı.
Köylüler buldu
Önceki gün öğlen olduğunda gölet kenarına balık tutmak için giden köylüler, su içinde bir araç olduğunu ve kıyıya cesetlerin vurduğunu görünce, jandarmaya haber verdi. Olay yerine sağlık ekipleri de gönderildi. Gölet kenarında yapılan aramada anne Fatma Cankurtaran ile Selay Cankurtaran ve kızları Selcan ve Fatma Cankurtaran’ın cesetleri bulundu. Cesetler Yıldızeli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Sürücü Göksel Cankurtaran’ın cesedi de dün bulundu.
Olaydan sonra yol kapatıldı
5 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazanın ardından İl Özel İdare Müdürlüğü görevlileri göletin yan tarafındaki yapımı süren yolun girişini toprak yığını ile kapatarak yol çalışması uyarı levhası koydu. Ancak kazanın olduğu gölete giden yolun girişinin ise yine açık bırakıldığı görüldü. Olayla ilgili Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı.
Şirket işi zamanında bitiremedi
Devlet Sular İdaresi 19. Bölge Müdürlüğü tarafından Sivas Yıldızeli Çağlayan Göleti ihalesi 24 Şubat 2012 tarihinde açıldı. Yaklaşık maliyeti 6 milyon 186 bin lira olarak açıklanan ihaleye 9 firma teklif verdi. İhaleyi 3 milyon 820 bin lira teklif veren Arı İnşaat Nakliye Taahhüt kazandı. 8 Haziran 2012’de sözleşme imzalandı. Sözleşme şartlarına göre ihalenin 600 iş günü içinde bitirilmesi gerekiyordu. Köy muhtarı Haydar Kalkan, göletin bazı işlerini hala sürdüğünü tam olarak bitirilmediğini ifade etti.
Aileden geriye Ecemsu kaldı
Acı olayda, ailenin 3 çocuğundan en küçüğü olan 3 yaşındaki Ecemsu Cankurtaran hayatta kaldı. Ailenin Ankara’dan gelirken küçük kızlarını Sarıçal Köyü’nde oturan anneannesi Güllü Doğan’a bıraktıkları öğrenildi. Dönüşte onu da alıp Ankara’ya gireceklerdi.
KÖY MUHTARI KALKAN: Önüne toprak yığıldı o da zamanla aşındı!
3 yıl önce yapılan Çağlayan Göleti’ne giden yolun uyarı levhası konmadan toprak yığını ile kapatıldığı, ancak zaman içinde köylülerin araziye gitmek için açıp kullanmaya devam ettiği ileri sürüldü.
Kale Köyü muhtarı Haydar Kalkan, şu bilgileri verdi: “Gölet yapıldıktan sonra köy yolunun 13’üncü kilometresinden başlayarak yeni bir toprak yol açıldı. Eski yolun önüne ise 2 yıl önce toprak yığılarak yol kapatılmıştı. Ancak o toprak zamanla kayboldu. Orası kapatılırken taşlardan bir duvar örülebilir işaret levhalarıyla iyi yönlendirme yapılabilirdi. Çok baştan savma bir iş yapıldı burada. Özel idare burayı bir özel şirkete yaptırdı. Sonra takibini iyi yapmalıydı. Alternatif yol bile çukurlar içinde, bırakın arabayla gitmeyi insan yürümekte zorlanıyor.”

Haberin Devamı