Gazete Vatan Logo

Ölü sinekten resim yapıyor!

İsveçli fotoğraf sanatçısı Magnus Muhr, tarih boyunca insanların en sevmediği böceklerden biri olan sinekleri sanatında kullanıyor

İsveçli fotoğraf sanatçısı Magnus Muhr, tarih boyunca insanların en sevmediği böceklerden biri olan sinekleri sanatında kullanıyor

Evinde pencerelerin ve lambaların etrafında bulunan ölmüş sinekleri toplayan Muhr, onları bir kağıt üzerine yerleştiriyor ve etraflarına şekiller çizerek komik resimler oluşturduktan sonra onların fotoğrafını çekiyor.

Sineklere kayak yaptıran, dans ettiren, akrobatik hareketler deneten İsveçli sanatçı, "Bu fikir 5 yıl önce bir partide aklıma geldi. Çok sıkılmış ve yürüyüşe çıkmıştım. Sonra yerde ölmüş sinekler buldum ve bu fikir aklıma geldi" diye konuştu.

Eve geldikten sonra ölmüş sinekleri beyaz bir kağıt üzerine yerleştirdiğini ve onları kalemiyle komik pozisyonlara soktuğunu anlatan 40 yaşındaki Muhr, yaptığı çok basit ve anlaşılır resimlerle sineklerin popüler hale geldiğini belirterek, "Mizah uluslararası bir dil ve insanların düşündüklerini anlatıyor" dedi.

Cımbızla her bir sineği kağıt üzerine yerleştirmesinin çok zamanını aldığını dile getiren Muhr, resimleri yaparken eğlendiğini, ancak çok yorucu ve karmaşık bir iş olduğunu söyledi.

Hiçbir zaman sinekleri öldürmediğini vurgulayan İsveçli sanatçı, onlar üzerinde başka herhangi bir işlem yapmadığını da belirtti.

İsveç’in Karlskoga kasabasında yaşayan ve koleksiyonunu genişletmeyi planlayan Magnus Muhr, fotoğraflarının kopyalarını 35 sterline (yaklaşık 88 TL) satıyor.

Haberin Devamı