Gazete Vatan Logo

Olmert’in hapishane günleri

İsrail tarihinde hapis yatan ilk başbakan olan Ehud Olmert’e kaldığı cezaevinde sıradan bir mahkum gibi davranılıyor

Olmert’in hapishane günleri

Yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle şubat ayında 19 ay hapis cezasına mahkum edilen İsrail eski Başbakanı Ehud Olmert’e (70) kaldığı cezaevinde sıradan bir mahkum gibi davranıldığı ortaya çıktı. Haaretz gazetesinin haberine göre, Ramle şehrindeki Ma’asiyahu Cezaevi’nde yatan Olmert’in sıradan istekleri bile cezaevi yönetimi tarafından ‘diğer mahkumlara haksızlık olur’ gerekçesiyle reddediliyor. Bilgisayar ve film izleme gibi istekleri olan Olmert’in ailesi, eski başbakanın kitap yazdığını ancak kalem ve kağıt kullandığı için zorlandığını belirtmişti. Olmert, Kudüs Belediye Başkanı olduğu dönemde Holyland Park emlak projesinde “rüşvet almaktan” suçlu bulunmuştu. İşte hiçbir mahkumdan ayrı tutulmayan İsrail eski Başbakanı Ehud Olmert’in cezaevi günleri:

- Eski başbakanın oğlu Shaul Olmert, babası için mahkum arkadaşlarıyla izlemesi için 300 DVD film getirmişti. Ancak cezaevi yönetimi en fazla 30 filmin hapishaneye sokulabileceğini söyleyerek söz konusu girişimi engelledi. Yetkililer daha sonra, sadece evlilik ve doğum günü gibi özel günlerin görüntülerinin izlenebileceğini vurguladı.

Haberin Devamı

- Cezaevindeki vaktinin büyük bir bölümünü biyografisini yazarak geçiren Olmert, yazılarını bilgisayar ortamında yazmak istediğini dile getirdi. Kağıt ve kalem kullanarak yazmanın kendisi için zor olduğunu ifade eden Olmert’in bu isteği yetkililer tarafından geri çevrildi. Olmert daha sonra, söz konusu bilgisayarda sadece ‘Word’ adlı yazı programının bulunmasını, onun dışında her programın silinebileceğini belirtti. Ancak cezaevi yönetimi bu isteğe de razı olmadı.

- Spor salonundaki yürüyüş bandında her mahkumun yürüme süresi en fazla 20 dakika. Bir gardiyan Olmert’in bu süreyi aştığını, bu nedenle de durması gerektiğini söylüyor. Ancak Olmert, kendisinden sonra sırada bekleyen bir mahkumun bulunmadığını belirterek, spor yapmaya devam etmek istediğini dile getiriyor. Gardiyan bu talebi de geri çeviriyor ve Olmert’in yürüyüş bandını terk etmesini söylüyor.