Gazete Vatan Logo

Ölen doktor genç kızı hayata bağladı!

Beyin ölümü gerçekleşen Dr. Deniz Karahan’ın karaciğeri, 15 yaşındayken intihar etmek isteyen Nur Hilal Kanık’ı yeniden hayata döndürdü.

Diyarbakır’da 10 yıldır organ nakli beklerken fenalaşan ve beyin ölümü gerçekleşen nükleer tıp uzmanı Deniz Karahan’ın karaciğeri, 15 yaşındayken intihar etmek isteyen Nur Hilal Kanık’ı yaşama döndürdü. İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Doç. Dr. Murat Sözbilen başkanlığındaki ekibin başarılı operasyonuyla karaciğerin nakledildiği Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi gören Nur Hilal Kanık, “Yaşama kavuştum çok mutluyum ama bana karaciğerini veren doktor ölmüş o kötü” dedi.

‘Birlikte gideceğiz’

Bir hata yaptığını ve ölmek istediğini ifade eden Kanık, “Şimdi bedelini ödüyorum. Bundan sonra yaşamın değerini gerçekten çok iyi anladım. Doktorun ailesine çok minnettarım” diye konuştu. Kanık, iyileştikten sonra okuluna devam edeceğini dile getirdi. 59 yaşındaki anne Münire Kanık, “Deniz Karahan’ın ailesiyle görüştüm. Teşekkürlerimi ilettim. İyileşince Nur Hilal’le doktorun ailesinin yanına gideceğiz” dedi. Nur Hilal’in 1 hafta içinde taburcu edileceği belirtildi.

Haberin Devamı