Gazete Vatan Logo
Magazin Öldürülen Vatan Şaşmaz'a son veda!

Öldürülen Vatan Şaşmaz'a son veda!

Beşiktaş'ta 27 Ağustos Pazar akşamı lüks bir otelin 10'uncu katında Filiz Aker tarafından tabancayla öldürülen Vatan Şaşmaz, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Öldürülen Vatan Şaşmaz'a son veda!

Beşiktaş'ta 27 Ağustos Pazar akşamı lüks bir otelin 10'uncu katında Filiz Aker tarafından tabancayla öldürülen Vatan Şaşmaz, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Ünlü sunucunun eşi ve annesi gözyaşlarını tutamazken, sevenleri de tabuta sarılarak dualar etti.

Vatan Şaşmaz'ın ailesi, sanatçı dostları ve sevenleri, Beşiktaş'ta otel odasında korkunç bir cinayete kurban giden ünlü sunucuya son görevlerini yerine getirmek için cenaze namazının kılınacağı Güzeltepe Birlik Camii'nde bir araya geldiler. Şaşmaz'ın naaşı kılınan cenaze namazının ardından alkışlarla Çengelköy Mezarlığı'nda toprağa verilmek üzere son yolculuğuna uğurlandı.

Vatan Şaşmaz'ın mezar taşı

EŞİ VE ANNESİ GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Cami avlusu namaza yaklaşık bir saat kala dolmaya başladı. Vatan Şaşmaz'ın annesi Safiye Şaşmaz ve eşi Yasemin Adalı’nın ayakta durmakta güçlük çektiği görüldü. Anne Şaşmaz ile eşi Adalı, burada bir sandalyede otururken gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.

Oldukça bitkin olan Yasemin Şaşmaz'ın kayınvalidesi Safiye Şaşmaz ile el ele tutuşarak töreni beklediği görüldü.

Haberin Devamı

Vatan Şaşmaz'ın annesi (solda) ve eşi (ortada) birbirlerine güç verdi.

"BEBEĞİN CİNSİYETİ ERKEKTİ"

Melike Öcalan, cenaze töreninde yakın arkadaşı Vatan Şaşmaz'la ilgili konuştu. 37 yaşındaki sunucu ve oyuncu "Çok çalışkan, ailesine bağlıydı. Eşini çok sevdiğini biliyorum. Son dönemlerde yaptığımız konuşmalara göre bebek istediğini biliyorum. Doğru ve iyi bir evliliği vardı. Bebeğinin cinsiyeti erkekti. Bu konuşmayı yapmak benim için çok zor. Bir otel odasında her şey göründüğü gibi olmayabilir. Bu insan tanınmış biri. Eşini, ailesini ve doğacak bebeğini korumak için tabii ki ortada bir yerde görüşemez. Mutlaka iyi niyetiyle, korumak için gitmiştir. Tüm Türkiye'nin başısağolsun" ifadelerini kullandı.

Anne Safiye Saydam taziyeleri kabul etti

"EN SON SETTE BERABERDİK"

Vatan Şaşmaz'ın oyuncu arkadaşı Pınar Altuğ, “Söyleyecek bir şey kalmadı maalesef. En son sette beraberdik. Vatan benim çok eski arkadaşım. Çocuklar Duymasın'dan önce mankenlik zamanlarından. Denilecek bir şey yok sözün bittiği yerdeyiz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

SON SAHNEYİ BİRLİKTE OYNAMIŞLARDI

Vatan Şaşmaz'ın oynadığı dizideki rol arkadaşı ve son sahnede birlikte yer aldığı Ferdi Akarnur da erken saatlerden itibaren camideydi. Şaşkınlığını gizleyemeyen Akarnur, "10 yıldır çalışıyoruz. Hiç kimseyi kırmamış bir insan. Ağzından bugüne kadar kötü bir laf duymadık. Bu nasıl bir şey. Aklımız hayalimiz almadı" şeklinde konuştu.

Melike Öcalan yıllarca Vatan Şaşmaz'la birlikte program sunmuştu

CAMİ AVLUSUNDA BAYGINLIK GEÇİRDİ

Cenaze namazı için Tamer Karadağlı, Pınar Altuğ, Ferdi Akarnur, Yusuf Adalı, Metin Uca, Melike Öcalan, Yaşar Alptekin, Saruhan Ünel ve Tuğba Özay başta olmak üzere çok sayıda ünlü isim ve sevenleri camiye akın etti. Cenaze namazı öncesi bir kişi, cami avlusunda baygınlık geçirdi. Bir anda yere düşen kişiye, ilk müdahale cenazeye katılan vatandaşlar tarafından yapıldı.

'Çocuklar Duymasın' dizisinden rol arkadaşı Tamer Karadağlı

"SETTE SON BİR YEMEK YEDi, VEDA YEMEĞİYMİŞ"

Haberin Devamı

"Kardeş gibiydi" diyen Mehmet Auf, daha bir gün önce konuştuklarını söyleyerek, “Allah rahmet eylesin diyorum çok üzgünüz. Valla çok acı bir tesadüf çünkü sette son bir yemek yendi yani öyle bir sahne vardı. Veda yemeğiymiş, bir gün önce de konuştuk. Kapanışmış o konuşma o yüzden hala titriyorum bu konuda. Haberi internet üzerinden aldım. İnanmadım. Başta bir inkar süreci oluyor keşke tersi olsa diye ama gerçek söylenecek bir şey yok. Tüm ailesine sabır diliyorum” ifadelerini kullandı.