Gazete Vatan Logo

Okullar ne zaman açılacak? 1 Haziran'da okullar açılacak mı? Bakan Selçuk açıkladı!

Corona virüs nedeniyle okulların kapanmasıyla başlayan evde eğitim süreci normalleşme takviminin adım adım uygulamaya konulmasıyla 'Okullar ne zaman açılacak?' sorusunu gündeme taşıdı. Kimi iş yerlerinin esnek çalışma sistemini değiştirmesi, ofislere geri dönülmesi ile başlayan süreçte çocuklara ne olacağı sorusu da aileler için büyük bir handikap. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Okullar ne zaman açılacak sorusunun şuan tek cevabı var: 'Çocuklarımız, öğretmenlerimiz ve ailelerimiz için en güvenli zamanda, en güvenli şekilde açılacak. Bu tarihi ve uygulamaya şeklini de bize bilimsel veriler söyleyecek" açıklamasını yaptı. Bu açıklamanın ardından pek çok kişi de Okullar ne zaman açılacak? 1 Haziran'da okullar açılacak mı? sorusunu araştırıyor. İşte okulların açılacağı tarih ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un okulların açılacağı tarih ile ilgili son açıklamaları...

Okullar ne zaman açılacak? 1 Haziran'da okullar açılacak mı? Bakan Selçuk açıkladı!

Corona virüsle mücadele kapsamında virüsün yayılımını engellemek amacıyla okullar kapatılmıştı. Yapılan planlama ile eğitimin yarım kalmaması için evden eğitim uygulamasına geçilmişti. Alınan tedbirlerin esnetilmesi çalışmaları kapsamında uygulamaya konulan normalleşme takvimi pek çok kişi için merak konusu oldu. Normalleşme sürecinde anne ve babaların işe dönüşü, esnek çalışma uygulamalarının bazı işyerlerinde sona ermesiyle birlikte okulların ne zaman açılacağı da gündem oldu.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI AÇIKLADI!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların ne zaman açılacağı ile ilgili soruya yanıt verdi.

Bakan Selçuk, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Milli Eğitim Bakanı olarak kamuoyundan ricam, okulların açılmasına bir takvim olarak bakılmamasıdır. Okulların açılması demek 18 milyon öğrenci ve 1 milyon öğretmenin evlerinden dışarı çıkması ve her birinin yeniden ailesiyle buluşması demek.

Bu bir toplum sağlığı meselesidir ve bilimsel verilerle hareket etmek önkoşuldur. Her tarih için hazırlığımız tamam. Okullar ne zaman açılacak sorusunun şuan tek cevabı var: 'Çocuklarımız, öğretmenlerimiz ve ailelerimiz için en güvenli zamanda, en güvenli şekilde açılacak. Bu tarihi ve uygulamaya şeklini de bize bilimsel veriler söyleyecek.

Haberin Devamı