Gazete Vatan Logo

Okul yolunda pompalı vahşet!

6 yaşındaki Zeynep ilk kez okula giderken annesinin ayrıldığı sevgilisinin pompalı tüfekle açtığı ateşle yaşamını yitirdi. Bacağından yaralanan anne Zeliha Çeliksoy sinir krizleri geçirdi. Kaçan katil yakalandı

Okul yolunda pompalı vahşet!

Balıkesir’in Edremit ilçesinde Gazi İlköğretim Okulu’nun 1’inci sınıf öğrencisi Zeynep Çeliksoy (6), dün sabah annesi Zeliha Çeliksoy (28) ile okula gitmek için yola çıktı. 508’inci Sokak’a geldikleri sırada anne-kızın üzerine bir otomobilden pompalı tüfekle iki el ateş edildi. Tüfekten çıkan saçmalar Zeliha Çeliksoy’un sol baldırına, küçük kızı Zeynep’in ise baş ve göğsüne isabet etti. Tüfeği atan saldırgan otomobille hızla uzaklaştı. Olay yerine gelen polis ve 112 Acil servis ekibi, küçük Zeynep’in öldüğünü belirledi. Yaralı anne ise kaldırıldığı Edremit Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı. Saldırganın attığı pompalı tüfek olay yerinde, kullandığı otomobil ise 500 metre ilerde terk edilmiş olarak bulundu. Polis otomobilde parmak izi incelemesi yaptı. Polisin şüpheli olarak aradığı anne Çeliksoy’un ayrıldığı erkek arkadaşı Mehmet Salik Mumcu kısa sürede yakalandı.

Torunum ‘Baba’ diyordu...

Saldırıda torunu ölen, kızı da yaralanan Ayşe Dişsiz, yüreğinin yandığını söyledi. Saldırgan Mehmet Salik Mumcu’nun 2 yıldır kızı ile yaşadığını belirten Dişsiz, “Kızım kendisinden ayrıldığı için böyle bir şey yaptı. Bir gün önce de evimizi taşlamıştı. Polisi aradık. Ancak, polisler gelene kadar kaçtı. Bunu yapacağını beklemiyordum. Torunum ona ‘baba’ diyordu. Yaptığından utansın. Torunum canından oldu. Kızım ise hastanede. Onlara bu kötülüğü yapan katilin hak ettiği cezayı çekmesini istiyorum” dedi.

Haberin Devamı